ploaie artificialaGrindina si Fulgere in desert… Da s-a intamplat in Abu Dhabi.

Ca parte a unui program secret de control a conditiilor meteo din Orientul Mijlociu, oamenii de stiinta ce lucreaza pentru guvernul din Emiratele Arabe Unite au creat ploaie artificiala intr-un loc in care, de obicei lipseste cu desavarsire. Au fost nu mai putin de 52 de zile de ploaie intre iulie si august cu toate ca meteorologii nu au prezis niciodata precipitatii.

Datorita unui proiect de 11 milioane de dolari, care a inceput in iulie, oamenii de stiinta au pus ioni de metal in desert pentru a produce particule cu sarcina electrica. Ionii cu sarcina negativa ce se ridica cu aerul cald atrag praf. Umezeala se condenseaza in jurul prafului, producand pana la urma nori de ploaie.

Ideea de a crea ploaie in tarile din Orientul Mijlociu, regiune foarte saraca in precipitatii, ar putea rezolva problemele zonei cu secete si se pare ca ar fi mult mai ieftina decat desalinizarea. Dar controlarea vremii, este inca foarte dificila, iar consecintele amestecarii asupra fenomenelor naturale s-ar putea sa fie periculoase.

Sursa: time.com