Selectați pagina

O treime din utilizatorii de Internet au căzut victimă unei escrocherii

O treime din utilizatorii de Internet au căzut victimă unei escrocherii

escrocheriiUn utilizator din cinci consideră că este amenințat în mediul online, iar unul din trei a căzut victimă unei escrocherii, se arată într-un comunicat de presă al Kaspersky Labs, citat de Agerpres.

“Doar un utilizator din cinci (21%) consideră, în prezent, că este amenințat de ceva în mediul online. În același timp, aproape o treime dintre utilizatori (29%) au căzut victime unor escrocherii ale infractorilor cibernetici (de exemplu, 8% dintre utilizatori s-au confruntat cu spargerea conturilor, iar 22% – cu infectarea cu malware a dispozitivelor). Cu toate acestea, doar 60% dintre utilizatori au soluții de securitate instalate pe toate dispozitivele folosite pentru a accesa Internetul”, se arată în document.

Potrivit acestuia, mulți utilizatori subestimează amenințările cibernetice chiar și după ce se confruntă cu ele, iar această atitudine le afectează, inevitabil, siguranța.

“Mulți utilizatori nu se așteaptă – credem noi – să se confrunte personal cu amenințări cibernetice, așa că nu își instalează soluții de securitate pe dispozitive și se comportă imprudent în mediul online. Acest lucru îi transformă într-o pradă ușoară pentru infractorii cibernetici. 29% dintre utilizatori au fost afectați de amenințări online. Facem apel la toți utilizatorii să se informeze mai mult și să adopte o atitudine responsabilă, pentru protecția lor și a celor dragi” a declarat Andrei Mochola, head of consumer business la Kaspersky Lab. Compania a lansat Kaspersky Cybersecurity Index – primul raport global care măsoară nivelul amenințărilor cibernetice cu care se confruntă utilizatorii de Internet.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке