Selectați pagina

O să mâncăm otravă, dacă autoritățile vor mări cota de import la ulei de palmieri și lapte praf

O să mâncăm otravă, dacă autoritățile vor mări cota de import la ulei de palmieri și lapte praf

Antreprenoarea Diana Crudu susține că se pune presiune pe autorități să crească cota de import de ulei de palmieri și lapte praf de la 1.500 de tone la 5000 de tone: „Noi și copiii noștri o să mâncăm otravă.”

Diana Crudu antreprenoare de la Durlești susține că în următorii patru ani ne așteaptă o catastrofă în zootehnie din cauza inacțiunilor celora de la guvernare, relatează jurnal.md

„Ne așteaptă o catastrofă în zootehnie, peste 20 de mii de capete sunt sacrificate anual, anul acesta o să fie și mai multe. În patru, cinci ani de zile nu o să mai avem deloc vite mari cornute. Se pune presiune pe autorități să crească cota de import de ulei de palmieri și lapte praf de la 1.500 de tone la 5000 de tone, noi și copiii noștri o să mâncăm otravă. Și după asta noi o să ne întrebăm de ce media de viață a unui cetățean din RM este de 68 de ani iar în Grecia, Italia e de 90 de ani”, menționează Diana Crudu.

În sectorul vinicol exportul a scăzut cu 1,7 miliarde de lei

Diana punctează că fără o agricultură sănătoasă Republica Moldova nu va rezista. O altă problemă gravă se atestă în sectorul vinicol.

„În luna septembrie o să vedem sute de mii de tone de poamă răsturnate pe deal, pentru că toate butoaile sunt pline, nu o să achiziționeze nicio vinărie deoarece au stocuri de anul trecut în plus au și viile lor. A scăzut exportul comparativ cu anul trecut cu 1,7 miliarde de lei, pe acest segment e catastrofă.

Ne așteaptă o toamnă și iarnă extrem de dificilă, deja cresc prețurile la cereale, vă dați seama cât o să coste carnea, oule, laptele, tot”, a declarat antreprenoarea la unul din protestele agricultorilor desfășurat vineri lângă orășelul Sângera.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке