Selectați pagina

O reţetă tradiţională rusească extrem de eficientă şi utilă în tratamentul multor boli

O reţetă tradiţională rusească extrem de eficientă şi utilă în tratamentul multor boli

Compotul de sfeclă roşie este o reţetă tradiţională rusească extrem de eficientă şi utilă în tratamentul multor boli, întrucât conţine multe componente ce activează şi revitalizează ficatul, rinichii şi intestinele. Această reţetă se obţine prin simpla fermentare.

     Efectele benefice asupra sănătății

Rezultatele unor cercetări medicale arată faptul că un consum regulat de compot de sfeclă roşie previne dezvoltarea tumorilor maligne, datorită îmbunătăţirii acţiunii ficatului ce face posibilă curăţarea organismului de toxine şi de alte „deşeuri”. Medicina tradiţională rusă consideră compotul de sfeclă roşie drept cel mai bun remediu natural împotriva hipertensiunii arteriale, normalizând valorile tensiunii pentru o perioadă lungă de timp. În plus, acest preparat este extrem de util în tratamentul aterosclerozei.

Acest remediu tradițional este, de asemenea, indicat în caz de gripă și combate anemia.

     Metoda de preparare este foarte simplă

Aveţi nevoie de:
– 1 borcan de sticlă de 3 litri;
– 700 de grame de sfeclă roşie decojită;
– 2 linguri de făină de secară sau neagră;
– 200 grame de miere naturală;
-100 grame de stafide.

Sfecla spălată şi curăţată de coajă se taie cubuleţe nu foarte mari şi se aşază în borcan. Adăugaţi apoi stafidele, cele 2 linguri de făină şi mierea.
Umpleţi borcanul cu apă fiartă şi răcită, amestecând foarte bine conţinutul. Acoperiţi borcanul cu un tifon, astfel încât să poată să respire. Se lasă la temperatura camerei timp de 6-7 zile. În acest interval este necesar să amestecaţi conţinutul de 2-3 ori pe zi, iar dacă este necesar, îndepărtaţi spuma formată.
După scurgerea celor şapte zile se agită amestecul bine apoi se strecoară prin tifon şi astfel veţi obţine compotul de sfeclă roşie.
Compotul se păstrează la frigider. Se consumă câte 3-4 linguri de trei ori pe zi, înainte de mese.

       Cură pentru purificarea ficatului

Urmând o cură de 20 de zile cu compot de sfeclă roșie, veţi obține ca efect un ficat curăţat şi pregătit să lupte cu toxinele. Luaţi o pauză de trei luni şi repetaţi tratamentul pentru a vă menţine sănătoşi şi departe de orice depozite toxice. Această metodă este aplicată şi în prezent de medicii din unele spitale din Rusia, întrucât are rezultate excelente, nu numai pentru curăţarea ficatului, dar, de asemenea şi asupra întregului organism, fiind excelent în tratamentul hipertensiunii arteriale şi aterosclerozei. După un consum de numai câteva zile, tensiunea arterială se stabilizează.

Este important să aveți în vedere că atunci când va începe curăţarea se pot deplasa şi pietrele mici de la rinichi, întrucât acest compot are influenţe şi asupra rinichilor.

Acest remediu nu este recomandat celor cu insuficienţă renală, celor cu probleme ale tractului gastro-intestinal, celor care suferă de gută şi celor care au o tensiune arterială scăzută.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *