În timpul unei slujbe la Capela Universității Cambridge, enoriașilor li s-a spus că Hristos ar fi putut fi transsexual.

O predică blasfemiatoare din Cambridge a șocat enoriașii

O predică blasfemiatoare din Cambridge a șocat enoriașii

În cadrul unei slujbe de duminică seara la Trinity College Chapel din Cambridge, Joshua Heath, student la universitate, le-a împărtășit credincioșilor ideile sale „teologice” bizare.

Rana de suliță a lui Iisus de pe imaginile de răstignire renascentiste și medievale, potrivit lui Heath, seamănă cu organul sexual feminin, iar acest lucru, în opinia sa, trebuie să însemne că Hristos a avut un „corp transsexual”, relatează Christian Post.

Enoriașii indignați și șocați au părăsit capela. Când mulți studenți s-au plâns de blasfemie, decanul Colegiului Trinity, Michael Banner, a calificat opiniile lui Heath drept „legitime”.

Un enoriaș care a scris o plângere a spus că în opinia sa, ideea că o rană provocată unui bărbat îl transformă în femeie nu este normală:

„Disprețuiesc în mod deosebit astfel de imagini atunci când sunt aplicate Domnului nostru de la amvon, la slujba de seară. Disprețuiesc ideea că ar trebui să fim invitați să contemplăm martiriul unui „trans-Hristos”, o nouă erezie pentru epoca noastră.”

Sursa: https://www.christianpost.com/news/cambridge-sermon-claims-jesus-wound-is-a-vagina-savior-is-transgender.html