Selectați pagina

O persoană A OBȚINUT permisiunea ca pe certificatul său de naștere să fie menționat „sexul neutru”.

O persoană A OBȚINUT permisiunea ca pe certificatul său de naștere să fie menționat „sexul neutru”.

gen neutruO persoană intersexuală (cu caracteristici genitale, gonadale sau cromozomiale care nu îi permit să fie identificată nici ca bărbat, nici ca femeie) a obținut de la o instanță din Tours, centrul Franței, permisiunea ca pe certificatul său de naștere să fie menționat „sexul neutru”.

Potrivit cotidianului „20 Minutes”, citat de AFP, Înalta Curte din Tours a cerut registraturii din cadrul primăriei orașului să modifice datele de pe certificatul de naștere al unei persoane intersexuale înregistrate ca bărbat, într-o hotărâre pronunțată la 20 august 2015, relatează Agerpres.

„Pentru prima dată, un tribunal francez i-a permis unei persoane să se situeze în afara binomului masculin/feminin, solicitând registraturii din cadrul primăriei din Tours să schimbe certificatul de naștere pentru a fi menționat sexul neutru”, scrie 20 Minutes.

„Sexul care i-a fost atribuit la naștere pare o pură ficțiune (…) impusă de-a lungul întregii sale vieți”, a notat judecătorul în hotărârea sa, consultată de jurnaliștii de la „20 Minutes”.

„Deși nu se pune problema de a recunoaște existența unui ‘al treilea sex’, trebuie recunoscută imposibilitatea de a atribui persoanei unul dintre cele două sexe”, a adăugat magistratul.

Sursa: evzmd.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.