Într-un interviu cu scriitorul italian Carlo Petrini, care a adunat mai multe conversații cu papa pentru o nouă carte, “Sfinția” sa s-a referit la sex și mâncare, printre alte delicii, ca daruri de la Dumnezeu. Mai mult, să te bucuri de ele nu este un păcat, așa cum au predat liderii bisericii „excesiv de zeloși” în trecut.

„Plăcerea vine direct de la Dumnezeu. Nu este nici de origine catolică, nici creștină, nici altceva; este pur și simplu divin ”, îi spune el lui Petrini în cartea„ TerraFutura: Conversații cu papa Francisc despre ecologie integrală ”, un titlu de lucru englezesc, aflat acum în Italia . „Plăcerea de a mânca și plăcerea sexuală vin de la Dumnezeu.”

Francisc a continuat, referindu-se la condamnarea trecută a bisericii pentru plăcerile gustative și sexuale ale vieții ca „moralitate excesivă … O interpretare greșită a mesajului creștin”.

„Plăcerea de a mânca este acolo pentru a vă menține sănătos mâncând, la fel ca și plăcerea sexuală pentru a face dragostea mai frumoasă și pentru a garanta perpetuarea speciei”, a spus liderul papistaş.

Opiniile care alungă astfel de aspecte de bază ale vieții „au cauzat un prejudiciu enorm, care poate fi simțit și astăzi cu putere”, a susținut papa.

„Nu cred că este neobișnuit ca un papa să spună ceea ce a spus în mod specific, totuși”, a spus scriitorul și criticul catolic Peter Williams. „În ceea ce privește plăcerea mâncării și a sexului„ divină ”, “Sfântul” Părinte subliniază pe bună dreptate că plăcerea vine de la Dumnezeu.” Williams a declarat pentru Newsweek  că „Episcopul” Romei descrie „acceptarea de către biserică a„ plăcerii umane, simple, morale ”, ca un mod de a găti bine și o iubire sexuală plină, în cadrul căsătoriei”.

Într-adevăr, Papa Francisc a spus că există probleme mult mai mari pentru care să ne rugăm, și anume schimbările climatice, defrișările și consumul de resurse nesustenabile.

Autorul cărții este văzut ca fondator al mișcării „slow food”, începând din anii 1980 ca un efort de a proteja tradițiile culinare regionale și de a pleda împotriva mâncării rapide și a consumului rampant. Cartea, potrivit lui Petrini, este un răspuns la recenta chemare a Papei la acțiune, pentru a învinge schimbările climatice și distrugerea mediului.

Liderul spiritual a îndemnat publicul de la Vatican și din întreaga lume să țină seama de acordul climatic de la Paris din 2015 – un subiect fundamental al alegerilor prezidențiale din SUA din 2020, luna viitoare.

„Cererea noastră constantă de creștere [economică] și ciclul nesfârșit de producție și consum, epuizează mediul natural”, a spus Francis la 1 septembrie. „Pădurile sunt tăiate, solul erodează, câmpurile eșuează, deșerturile avansează, mările se acidifică și furtunile se intensifică. Întreaga Creație suferă! ”

Sursa: https://www.newsweek.com/pope-francis-vatican-sex-food-pleasure-divine-1530929