Selectați pagina

O mie de cupluri divorțate au fost recăsătorite forțat prin lege

O mie de cupluri divorțate au fost recăsătorite forțat prin lege

O comisie specială din Cecenia a început „reunirea” familiilor divorțate, în urma unui ordin emis anul acesta de liderul Republicii caucaziene, Ramzan Kadîrov, scrie The Moscow Times.

Circa două mii de femei și bărbați care au divorțat în trecut au fost „recăsătoriți” începând de luna trecută, au anunțat autoritățile cecene.

„Reunificarea lor e cea mai frumoasă și romantică melodramă. Am văzut asta cu ochii mei”, a spus Dzhambulat Umarov, ministrul Informațiilor din Cecenia.

El a adăugat că alte circa 4.000 de familii urmează să fie „reunificate”. „Cu siguranță vom reuși”, a mai spus oficialul cecen.

„În restul lumii asemenea probleme sunt considerate fără rezolvare, dar în Cecenia sunt doar câteva probleme care nu pot fi rezolvate”, a precizat ministrul Comunicațiilor, citat de Digi24.

În luna iulie, Ramzan Kadîrov a ordonat înființarea unei comisii speciale, formată din oficiali guvernamentali și lideri spirituali, care să rezolve problema „mamelor singure” și reunificarea familiilor.

Potrivit BBC Rusia, a fost creată și o linie telefonică la care cuplurile separate pot apela pentru ajutor, în speranța că se vor împăca.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *