refugiatiFranţa s-a declarat pregătită să primească 24.000 de refugiaţi în următorii doi ani.

Autorităţile din localitatea franceză Charvieu-Chavagneux, din departamentul Isère, au transmis că sunt pregătite să primească refugiaţi, însă “cu condiţia ca familia să fie creştină”, întrucât creştinii “nu recurg la decapitarea patronului lor”.

Potrivit France 3 Rhone-Alpes, autorităţile comunei Charvieu-Chavagneux explică de ce-i privilegiază pe refugiaţii “creştini”: “cei de religie creştină nu pun în pericol siguranţa celuilalt; nu atacă trenurile înarmaţi cu puşti Kalaşnikov, nu atacă jurnalişti reuniţi în redacţie şi nu recurg la decapitarea patronului lor aşa cum am văzut la câţiva kilometri distanţă de comuna noastră”.

În timp ce Franţa s-a declarat pregătită să primească 24.000 de refugiaţi în următorii doi ani, alţi doi primari de dreapta deja au declarat că doresc să primească doar refugiaţi creştini. Primul-ministru Manuel Valls le-a replicat marţi seara: “Nu triem în funcţie de religie. Dreptul la azil este unul universal”.

Comună de 8.250 de locuitori, Charvieu-Chavagneux este, de fapt, situată la 16 kilometri de Saint-Quentin-Fallavier, din departamentul Isere, unde Yassin Salhi a încercat să producă o explozie la o uzină după ce şi-a decapitat angajatorul pe 26 iunie.

În decizia lor, autoritățile locale fac referire la apelul Papei Francisc de primire a refugiaţilor, şi de asemenea, la o promisiune a Sfântului Louis, în 1250, de a-i proteja pe creştinii din Orient: “Această promisiune a traversat secolele, determinând Franţa să fie o protectoare fidelă a creştinilor din Orient”.

Sursa: Sursazilei.ro