Selectați pagina

O initiativă de demnitate: Valentine’s Day condamnată de cler în Uzbekistan

O initiativă de demnitate: Valentine’s Day condamnată de cler în Uzbekistan

Valentine-Day-in-IslamIn Uzbekistan, ziua indrăgostiţilor este ameninţata. In mai multe universităţi li s-a cerut studenţilor să semneze declaratii în care sa declare ca nu vor sarbatori Ziua Indragostiţilor.

Clerici islamici au declarat postului radio Europalibera că la rugaciunile de vineri se vor ţine predici împotriva acestei sarbatori, care, in opinia clericilor contrazice tradiţiile naţionale şi mentalităţile uzbece, ca si religia islamică.

Ziua indragostiţilor a devenit o sarbatoare populara printre tinerii uzbeci in ciuda incercarilor oficialităţilor de a o interzice. In Kirghistanul vecin, in Osh, autorităţile din domeniul invatamintului au interzis sarbatoarea in toate scolile pentru a impiedica ceea ce ele numesc „influenţa negativă asupra sănătăţii mentale a copiilor”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. marele Păcătos

  cum un Părinte zicea, că islamiştii au câte ceva bun, adică firect de la care ar trebui să luăm exemplu.
  spre exemplu nu-şi ucid copiii, nu se urăsc între ei, îşi iubesc mama şi patria, şi nu vorbesc măscărituri drăceşti, pe când noi numindu-ce Creştini-Ortodocşi comitem toate aceste păcate de moarte.

  iată că şi din această ştire ar trebui să ne îmbărbătăm luând exemplu, că ei acuză această “sărbătoare” satanicească, pe când predicile de pe amvon a Patriarhiilor Ortodoxe mai adaugă câte o felicitare cu astfel de ruşinoase “sărbători” – desfrâuri, precum că nu e nimic grav.
  Aici Lui Dumnezeu îi slujim, şi aici mai aruncăm câte o bucată de tămâie în jertvelnicul satanei.

  Răspuns
 2. vitalie

  bine fac, ca nu-s ca noi fatarnici.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *