Credincioșii cred că în ajunul sfințirii bisericii, Cuviosul Serghie a făcut o minune, arătându-și prezența printre noi.

O icoană a Sfântului Serghie de Radonej izvorăşte mir la Kiev

O icoană a Sfântului Serghie de Radonej izvorăşte mir la Kiev

La 7 octombrie 2022, la Kiev, icoana Sfântului Serghie de Radonej din biserica aflată pe strada Umanska, nr. 14, a izvorât mir.

Acest lucru a fost anunţat pe pagina de Facebook a Bisericii Sfântul Serghie din Radonej.

Potrivit martorilor oculari, în această zi, în biserica de alături, în cinstea cneazului Alexandru Nevski se pregătea slujba de seară, unde există o icoană decorată a Sfântului Serghie cu o parte din sfintele moaște. Oamenii se atingeau cu mâinile pe icoană înainte de începerea vecerniei și simțeau brusc o mireasmă plăcută ce venea din partea icoanei, iar când a început slujba, au văzut picături pe fața și pe mâinile sfântului.

Când au deschis chivotul, biserica s-a umplut de mireasmă, iar de pe fața sfântului curgea un mir parfumat, care amintea de mireasma moaștelor Sfântului Serghie de Radonej, Iov de Pochaev sau Sf. Dimitrie de Tesalonic. Mireasma era persistentă și foarte pronunţată, diferită de mirosurile obișnuite ale florilor care împodobeau chivotul.

Credincioșii înțeleg și simt această mireasmă, este neobișnuită, pentru că, pe lângă miros, aduce cu ea și un anumit har. La fel se întâmpla și în biserică în acel moment. Oamenii erau într-o stare de bucurie duhovnicească, simțind harul„, se arată în comunicat.

În timpul polieleului, o singură picătură a fost luată cu pensula pentru mirungire și a fost diluată în vasul de mirungire.

Prin harul lui Dumnezeu, în ajunul sfințirii bisericii, Sfântul Serghie a făcut o minune prin care și-a arătat prezența printre noi. Preacuvioase Părinte Serghie, roagă-te lui Dumnezeu pentru încetarea războiului și pace în Ucraina„, au adăugat enoriaşii pe pagina de Facebook.

Amintim că Biserica Ortodoxă sărbătorește pomenirea Sfântului Serghie de Radonej în data de 25 septembrie / 08 octombrie.