Selectați pagina

O icoană a Sf. Arhanghel Mihail din Croația a izvorât mir (Video)

O icoană a Sf. Arhanghel Mihail din Croația a izvorât mir (Video)

Video și o imagine a unei icoane a Sfântului Arhanghel Mihail de la Mănăstirea ortodoxă sârbă Krka lângă Kistanje, Croația au fost publicate pe Twitter pe 23 mai curent.

În filmul și fotografia, postate de Daniel Maximovitch, pot fi văzute picături de mir de la colțul fiecărui ochi al Sf. Arhanghel Mihail.

Potrivit site-ului telegraf.rs, episcopul Nikodim din Dalmația a vorbit vineri despre miracolul din biserica sa, spunând: “Cu câteva zile în urmă, în mănăstirea Krka, icoana Sfântului Arhanghel Mihail, care stă chiar la intrarea în  biserică, plângea “.

Site-ul precizează că Patriarhul Irineu fiind informat despre această icoană, a spus că este un miracol.

***

Mănăstirea Krka, cu hramul Sf. Arhanghel Mihail, este cea mai cunoscută mănăstire a Bisericii Ortodoxe Sârbe din Croația. Aceasta este situată în apropierea râului Krka, în Dalmația Centrală și este oficial protejată ca parte a Parcului Național Krka.

Mănăstirea însăși datează din secolul al XIV-lea. Actuala Biserică a Sf. Arhanghel Mihail a fost construită în 1422 și a fost restaurată de mai multe ori de-a lungul secolelor. Alte clădiri ale mănăstirii datează din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea.

Sursa : www.orthodoxchristian.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.