Cea mai recentă încercare de hărțuire a creștinilor americani vine din partea unui grup satanist și este legată direct de cauza Masterpiece Cakeshop, care va fi luată în discuție la Curtea Supremă a SUA în curând.

Curtea trebuie să decidă dacă un cofetar creștin din Colorado s-a aflat în exercitarea drepturilor sale constituționale la libertate religioasă, după ce a rezistat presiunii fanaticilor LGBT care i-au solicitat să livreze produse personalizate pentru o „nuntă” unisex.

Conform afirmațiilor liderului grupării „Templul Satanic”, Lucien Greaves, intenția este de a sprijini, indirect, lobby-ul homosexual care este „amenințat” de „discriminare”:

„Întrucât orientarea sexuală nu este o categorie protejată sub legea Drepturilor Civile din 1964, în timp ce rasa și religia sunt, există o șansă importantă ca dreptul de a discrimina contra cuplurilor gay să fie afirmat ca o libertate constituțională.”

Și continuă:

„Întrucât religia este o categorie protejată, un cofetar poate refuza servicii persoanelor LGBT, dar nu poate refuza servicii pe baza religiei altei persoane. Dacă nu vor să facă un tort pentru o nuntă unisex, atunci să îi obligăm să facă unul care să îl onoreze pe Satan.”

Conform specificului regimului american al drepturilor și libertăților și Constituției SUA, grupările sataniste au statut de religie și sunt protejate la egalitate cu oricare cult.

La fel ca și cel pe care îl slujesc, adepții lui Satan mint. Patiserul creștin Jack Phillips, care a inițiat litigiul acum pendinte în fața Curții Supreme, nu i-a refuzat pe cei doi bărbați din cauza orientării lor sexuale ci pentru că a presta servicii la nunta lor ar fi însemnat o încălcare a valorilor credinței creștine, prin susținerea acordată unei false uniuni maritale, care o contrazice pe cea din Scripturi.

Nu ar trebui să surprindă pe nimeni această „nouă” alianță, care nu e una de complezență, după cum însuși Greaves recunoaște:

„mulți dintre membrii noștri sunt și homosexuali, și cred că există motive evidente pentru asta.”

Incidentul este de interes și pentru Europa, și pentru România, pentru a arăta ce se ascunde de fapt sub legislația așa-zisă „anti-discriminare” pe care Comisia Europeană urmărește să o facă obligatorie în țările UE. Aceste legi nu protejează de fapt pe nimeni contra opresiunii, ci folosesc tocmai pentru a furniza lobby-ului pro-homosexual instrumentele legale cu care să hărțuiască pe oricine.

Oricum, rămânem în continuare în așteptarea unei știri în care un cuplu bărbat-femeie să solicite unui patiser homosexual un tort de nuntă pe care să scrie HOMOSEXUALITATEA ESTE UN PĂCAT. Deocamdată nu am avut parte de astfel de cauze, ca dovadă cine este cu adevărat intolerant și bigot.

culturavietii.ro