Selectați pagina

O grupare criminală pro-Kiev cere o recompensă de 300.000 de dolari pentru uciderea unui lider separatist

O grupare criminală pro-Kiev cere o recompensă de 300.000 de dolari pentru uciderea unui lider separatist

soldatCombatanţii grupări pro-Kiev Tini (Umbrele) au cerut o recompensă de 300.000 de dolari Guvernului ucrainean pentru uciderea lui Aleksei Mozgovoi, comandantul batalionului separatist Prizrak (Fantoma), relatează site-ul LifeNews, citat de agenţia rusă Sputnik.

Liderul militar al republicii autoproclamate Lugansk, Aleksei Mozgovoi, a fost ucis pe 23 mai, în cursul unei operaţiuni speciale desfăşurate de gruparea Tini.

“Mozgovoi şi alte trei persoane au murit în urma exploziei a două mine antipersonal, la ora locală 18.48, în apropierea satului Mihailovka, pe drumul între Perevalsk şi Lugansk. O recompensă de 300.000 de dolari a fost stabilită pentru capetele lor. Dacă aţi promis, plătiţi”, a anunţat liderul grupării Tini, Aleksandr Gladkii, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, liderul grupării Tini a confirmat spusele unor camarazi de arme ai lui Mozgovoi, potrivit cărora acesta din urmă a fost ucis de combatanţi pro-Kiev.

În total, atentatul organizat pe 23 mai de gruparea Tini s-a soldat cu şapte morţi, printre care Aleksei Mozgovoi, purtătoarea sa de cuvânt Ana Aseieva, două gărzi de corp, şoferul, precum şi încă două persoane care se aflau la bordul unui alt vehicul.

Aleksei Mozgovoi era cunoscut atât în Ucraina, cât şi în străinătate, fiind înscris pe lista neagră a Statelor Unite în decembrie 2014 şi pe cea a Uniunii Europene în februarie 2015. Conform informaţiilor apărute în presă, Mozgovoi a mai fost ţinta unor atentate.

Sursa: napocanews.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке