furtunaMarea Britanie s-a confruntat, luni dimineaţa, cu cea mai gravă furtună din ultimii zece ani, un băiat fiind dat dispărut în Sussex (sud), iar în Franţa aproximativ 10.000 de persoane au rămas fără curent electric în Bretagne (vest), relatează AFP.

Această primă furtună a lăsat fără electricitate peste 10.000 de persoane în Bretagne, fiind însoţită de rafale de vânt ce suflă cu până la 133 de kilometri pe oră în insula Ouessant. Furtuna ar urma să se îndrepte către nord-vestul Franţei, unde Météo-France anticipează rafale de 120-130 de kilometri pe oră pe litoral, în noaptea de duminică spre luni. În cursul serii o hulă puternică s-a abătat peste coastele Bretagne şi Normandie.

În Marea Britanie, organismul de previziuni meteorologice Met Office a avertizat că rafalele violente de vânt riscă să determine căderi de copaci, să avarieze clădirile, să provoace întreruperi de electricitate şi să perturbe transporturile. Ploi abundente (20-40 de milimetri) au început că se producă duminică seara în ţară şi ar urma să dureze între şase şi nouă ore, riscând să provoace inundaţii localizate.

Furtuna a provocat deja o victimă, un băiat în vârstă de 14 ani, dat dispărut după ce a fost luat de valuri în timp ce se afla pe o plajă din Sussex, pe coasta de sud a Angliei.

Sursa: gandul.info