Selectați pagina

O femeie din Chişinău a rămas fără maşină din cauza datoriilor la căldură (VIDEO)

O femeie din Chişinău a rămas fără maşină din cauza datoriilor la căldură (VIDEO)

termocomO femeie din Chişinău riscă să rămână fără maşină, din cauza datoriilor faţă de furnizorul de energie termică. Ea nu şi-a plătit facturile de trei ani, iar datoria se ridică la peste 23 de mii de lei.

În octombrie 2013, instanţa de judecată a decis aplicarea sechestrului asupra automobilului femeii cu datorii faţă de Termocom. Decizia a fost executată joi, până la plata restanţei. Proprietara a refuzat să discute cu echipa Publika TV.

[youtube]http://youtu.be/ARWnv3-Cp0k[/youtube]

Vecinii spun că femeia nu a plătit pentru agentul termic, din cauză că şi-a instalat propriul sistem de încălzire.

“Proprietara şi-a conectat sistemul de încălzire autonomă, dar nu l-a înregistrat“, spune o vecină.

Dacă, în termen de şapte zile, femeia nu va plăti datoriile, automobilul va fi vândut la licitaţie.

“Valoarea automobilului va fi stabilită de către evaluator, printr-o comisie specială. Apoi vor fi urmărite prevederile stricte ale codului de executare”, a spus executorul judecătoresc, Maxim Romaliischii.

Potrivit reprezentanţilor Termocom, pentru recuperarea datoriilor la încălzire urmează a fi sechestrate sute de automobile.

S-au intensificat lucrurile ce ţin de încasarea şi executarea datoriilor de la consumatori. Se întreprind măsuri foarte drastice pentru încasarea datoriilor. Săptămânal avem câte 2-3 cazuri”, a declarat Veaceslav Eni, lichidatorul angajat de SA “Termocom”.

Potrivit datelor Termocom, peste 47 de mii de locuitori ai Capitalei au datorii la încălzire, iar suma datoriilor se ridică la 1,2 miliarde de lei. Până acum, au fost emise peste 2.000 de titluri executorii pentru sechestrarea bunurilor de la datornici.

Sursa: publika.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.