Un magistrat australian a dictat ca o fată cu „confuzie de gen” să fie luată de acasă, din cauză că refuzul părinților de a-i permite „tranziția” de la față la băiat ar fi „abuziv”.

fetita luata din familia ce refuza schimbarea de gen

O fată cu „confuzie de gen” confiscată de stat pentru că părinții nu o lasă să devină băiat

Poliția a ridicat-o din căminul ei pe fata de 15 ani, după ce tribunalul statal pentru copii a menționat într-o ordonanță de protecție, emisă în octombrie, despre riscul de automutilare al fetei.

Tânăra, a cărei identitate a fost păstrată sub anonimat, ar fi discutat despre sinucidere pe rețelele de socializare, informează LifeSiteNews.

Părinții, a căror identitate a fost de asemenea ascunsă, s-au opus față de ceea ce au numit „intimidare” din partea autorităților și au anunțat că fac apel la decizie. Ei neagă orice abuz asupra fiicei lor.

„Autoritățile spun că nu îi dăm voie să-și schimbe sexul, de aceea ar fi periculos pentru ea să revină alături de noi deoarece o maltratăm mental… Ele doresc că consimțim la tratamentul cu testosteron”, a declarat tatăl pentru The Australian.

Părinții și-au exprimat durerea pentru pierderea fiicei lor, afirmă publicația australiană, mama afirmând că familia și prietenii au fost șocați de ordinul magistratului.

„Mai ales australienilor pur și simplu nu le vine să creadă că asemenea lucruri se pot petrece în țara lor”, a spus femeia.

Părinții solicită o a doua opinie înainte ca medicii să procedeze la injectarea cu hormoni a fiicei lor și la o eventuală intervenție chirugicală, pentru a o face să semene cu un bărbat.

Avocații care o reprezintă pe fată au depus deja acțiune în justiție, pe 7 noiembrie, pentru ca medicii să înceapă „procedura de tranziție”.

Totuși, autoritatea pentru protecția copilului ar fi acceptat cererea părinților pentru o a doua opinie, scrie The Australian.

Un avocat care îi reprezintă pe părinți a declarat că magistratul a comis o eroare, insistând că decizia „nu a avut nimic de-a face cu disforia de gen sau cu opțiunile de tratament”.

Avocatul a introdus acțiunea pe 20 noiembrie.

„Există o controversă, pentru că diferiți doctori pot veni cu diagnostice diferite și cu tratamente diferite, de aceea dorința părinților de a solicita o a doua opinie înainte de a se proceda la un tratament ireversibil este întru totul de bun simț”, a spus avocatul.

Vickie Janson, o militantă conservatoare din Melbourne, a numit „pur și simplu nesăbuită” decizia tribunalului de a o împinge pe adolescentă la tratamentul cu hormoni, pentru a o face să  arate ca un bărbat.

Aceasta a comentat pe contul său de Facebook, pe 28 noiembrie:

„Nici măcar avocatul nu poate fi numit (are nevoie de protecție?) când îi reprezintă pe părinții care cer «un psiholog independent, pentru a lua în considerare toate cauzele secundare posibile»… Se grăbesc spre un tratament dăunător și ireversibil.”

Sursa: https://www.lifesitenews.com/news/police-remove-teen-girl-from-australian-parents-over-their-abusive-refusal-to-let-her-transition-to-boy/