Dupa nenumarate discutii cu preotul paroh din localitate, conducerea unei retele de farmacii a renuntat la vinzarea anticonceptionalelor in s. Novovodyane, regiunea Zaporojie, Ucraina, ne anunta hram.zp.ua.

Pe data de 31 mai directorul retelei de farmacii L. L. Zincenko si parohul Bisericii Adormirea Maicii Domnului din satul Novovodyane, iereul Alexandr Mikitenko, au semnat memorandumul corespunzator.

„Studiind literatura de specialitate, s-a aratat ca anticonceptionalele impreuna cu produsele hormonale pot duce la intreruperea sarcinii. Sub influenta acestor medicamente se creaza conditii de incetare a vietii” – e indicat in document.

Constientizind valoarea suprema a vietii copiilor, conducerea a decis sa organizeze un set de masuri care ar duce la protejarea vietii copiilor, precum si „incetarea vinzarii preparatelor hormonale si anticonceptionale in farmacia din s. Novovodyane”.

„Refuzul de a vinde anticonceptionale vine sa creeze conditii mai bune natalitatii din s. Novovodyane, si pastrarea vietii acelor copii despre care viitoarele mame inca nu stiu.” – e mentionat in document.

Memorandumul sublinieaza faptul ca anticonceptionalele nu sunt medicamente obligatorii pentru sortimentul produselor farmaceutice.

Decizia a fost luata cu ocazia sarbatoririi Zilei Copilului de 1 iunie.