Selectați pagina

O companie producătoare de cosmetice, va plăti despăgubiri de 37 milioane $ familiei unui american care a făcut cancer folosind produsele sale

O companie producătoare de cosmetice, va plăti despăgubiri de 37 milioane $ familiei unui american care a făcut cancer folosind produsele sale

Johnson&Johnson va plăti despăgubiri de 37 de milioane de dolari familiei unui bancher american care a făcut cancer din cauza pudrei de talc.

Bancherul din New Jersey va primi 30 d emilioane de dolari, iar soția sa 7 milioane, după ce o instanță a decis că din cauza utilizării zilnice, timp de 30 de ani, a pudrei de talc bărbatul a făcut o formă de cancer la plămâni, scrie CNN, citat de Libertatea. 

Stephen Lanzo este un bancher din New Jerseu care susţine că a folosit produse Johnson & Johnson precum Shower to Shower şi Baby Powder de peste 30 de ani şi a dovedit în instanță că inhalarea pudrei de talc i-a provocat un mezoteliom, o formă agresivă şi letală de cancer pulmonar.

Cazul lui Lanzo a fost primul judecat în New Jersey, statul de origine al companiei Johnson & Johnson.

Atât Johnson & Johnson, cât şi alte companii care produc pudră de talc sunt vizate în mii de procese separate – dar legate între ele – care stabilesc o legătură între utilizarea talcului în zona genitală şi cancerul ovarian.

În august anul trecut, o instanță americană a obligat compania Johnson&Johnson să plătească despăgubiri record de 417 milioane de dolari unei femei care a făcut cancer ovarian din cauza pudrei de talc.

Acestea sunt doar câteva dintre miile de procese aflate pe rol în Statele Unite și în care este implicat gigantul american.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *