Selectați pagina

O companie imobiliară din Moldova a încălcat regulile de protecție a datelor cu caracter personal

O companie imobiliară din Moldova a încălcat regulile de protecție a datelor cu caracter personal

Urmare a constatărilor Centrului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP), o companie imobiliară din Republica Moldova a încălcat regulile de protecție a datelor cu caracter personal în raport cu unul dintre clienții săi, relatează noi.md

protectia-datelor-personale

CNPDCP a fost sesizat printr-o plîngere care invocă încălcarea principiilor de protecție a datelor cu caracter personal. Angajatul companiei imobiliare a publicat pe o reţea de socializare contractul de prestări servicii, în care se conțineau date cu caracter personal ale petentei (nume, prenume, IDNP, adresa de domiciliu, număr de telefon), astfel, acestea au devenit publice.

În urma acțiunilor întreprinse de CNPDCP, s-a constatat că între petentă și compania imobiliară a fost încheiat un contract de prestări servicii. Ulterior, au apărut divergențe pe marginea executării obligațiunilor contractuale, ceea ce a generat un schimb de replici pe reţeaua de socializare. Ulterior, angajatul companiei imobiliare a publicat contractul încheiat între părți.

CNPDCP a constatat că prin publicarea contractului în care se regăsesc datele cu caracter personal ale petentei s-a urmărit scopul de a dezvălui această situație pentru a putea fi supusă unor dezbateri/opinii publice, în condițiile în care conflictul înregistrat, în esență, nu reprezintă un eveniment de interes public.

În această ordine, analizînd materialele acumulate în cadrul examinării cazului, CNPDCP a emis o decizie prin care a constatat încălcarea prevederilor art. 4 alin. (1) lit. a), b) și art. 5 ale Legii privind protecția datelor cu caracter personal, de către angajatul companiei imobiliare.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.