Obiceiul pagan al bradului de Crăciun a ajuns in America in 1776, cand s-a fondat organizatia ILLUMINATI, iata cum:
În 1776, prin intermediul soldaților germani care participau alături de englezi la războiul de independență, tradiția pomului de Crăciun ajunge și în Statele Unite, iar în anul 1880 cucerește și Casa Albă.
Împodobirea bradului, Pomul de Crăciun așa cum îl cunoaștem noi astăzi, decorat cu globuri în care se reflectă lumina scânteietoare a lumânărilor sau a instalației electrice, nu a fost dintotdeauna împodobit astfel.
Deși în Europa originea sa precreștină nu mai e contestată de nimeni, părerile rămân totuși împărțite: unii văd în el o reprezentare a ,,arborelui lumii’’, alții îl consideră o referire directă la ,,arborele Paradisului’’, împodobit cu mere de un roșu aprins, care amintesc de păcatele comise de primii oameni, înainte de alungarea lor din rai.
Până în secolul al 15-lea, crenguțele verzi cu care erau împodobite casele cu ocazia Crăciunului, ca și darurile care le făceau oamenii unii altora, erau considerate tradiții păgâne. Dar nu peste multă vreme în locul acestora va fi folosit un arbore întreg.
Conform documentelor, în 1605 la Strasbourg a fost înălțat primul pom de Crăciun, într-o piață publică. Nu avea încă lumânări și era împodobit cu mere roșii. În 1611, la Breslau, ducesa Dorothea Sybille von Schlesien împodobește primul brad așa cum îl cunoaștem noi astăzi.
După 1878, decorațiunile (globurile) de Crăciun din sticlă argintată de Turingia au tot mai mult succes, așa că această tradiție pur germană va cuceri întreaga lume, fiind adoptată pretutindeni, fie că este vorba despre țări din Asia, Africa, America de Nord și de Sud sau Australia.
La sfârșitul secolului al 19-lea, în saloanele germane, sărbătoarea era de neconceput fără pomul de Crăciun, împodobit și scânteietor. În 1776, prin intermediul soldaților germani care participau alături de englezi la războiul de independență, tradiția pomului de Crăciun ajunge și în Statele Unite, iar în anul 1880 cucerește și Casa Albă.
La noi obiceiul a pătruns odată cu influența germană, când primii studenți români au început să meargă la studii la universitățile din Berlin sau Viena, și la curtea regală a dinastieiHohenzollern, sosită în Țările Române în 1866 unde prinții și prințesele au început să împodobească bradul, obiceiul fiind imediat imitat de protipendada bucureșteană. Cântecul german de Crăciun O Tannenbaum, cu versuri de Melchior Franck, puse pe o melodie populară din Silezia, din secolul al XVI-lea, devine în limba română O brad frumos, iar obiceiul împodobirii bradului pătrunde în toate casele românilor.
Bradul de Craciun este o reprezentare antica a ceea ce cautau babilonienii si alte popoare stravechi:
Pomul vietii este cel la care aspira masonii si Lucifer de cand lumea. Merele din el ( globurile) , cunoasterea din care au muscat Adam si Eva ….Dumnezeu a trebuit sa ascunda pomul vietii de ei , dupa ce au muscat, ca altfel raul ar fi trait vesnic pe pamant. Moartea practic scapa omul de pacat. Iar cei din kaballa cauta secreteul vietii vesnice, la fel alchimistii, la fel cei de la CERN, insa Dumnezeu a facut ca unica CHEIE sa fie IISUS HRISTOS !!!! Doar prin El omul capata viata vesnica…
Sursa: https://www.facebook.com/Alin Catalin
Bradul este închinate la satana, ai dreptate. Degeaba ne dam majoritar ortodocsi cand sunt majoritar satanisti, inclusiv preotii cu brad in biserica.
Bai băieții ,ați luat-o pe arătură rău cu interpretarea religiei voastre ,
Da ce, oamenii se închină la brad? Daca era interzis nu se mai puneau în biserică. Trebuia să se scormonească ceva!
Trebuia să se scormonească ceva!
După 5 ani de căsătorie cu iubitul meu cu doi copii, iubitul meu a început să se comporte ciudat și să întâlnească alte doamne și să-mi arate dragoste rece, să mă amenințe de mai multe ori cu divorțul dacă îndrăznesc să o întreb despre aventura lui cu alți bărbați, am fost total devastat și confuz până când vechiul meu prieten mi-a spus despre un vrăjitor pe internet pe nume Dr Philip. care ajută oamenii cu probleme de relație și căsătorie datorită puterii vrăjilor de dragoste, la început m-am îndoit dacă așa ceva a existat vreodată, dar am decis să încerc, când l-am contactat, m-a ajutat să fac o vrajă de dragoste și în 24 de ore Iubita s-a întors la mine și a început să-și ceară scuze, acum a încetat să se mai vadă cu alți bărbați și este cu mine definitiv și pe bune. Luați legătura cu acest mare vrăjitor de dragoste pentru a vă rezolva problema relației sau căsătoriei astăzi sau luați legătura cu el pe pagina sa de Facebook
👇👇👇👇👇👇👇
https://www.facebook.com/DrPhiliplovespellcaste/
Hai că deja sunteți idioți!!!!
Păi ce mă, doar eu nu mă inchin la un copac, mă închin doar la Dumnezeu !
Noaptea mintii.
Exista o poveste în care Domnul Iisus a binecuvântat bradul
Gata a găsit ceva rău și cu bradul împodobit mari specialesti.
Dar de ce nu mergem la origini si ne tot întrebăm fel de fel de aberații? Sa vedem ce spune Dumnezeu Rarăl despre bradul de Craiun: „Aşa zice Domnul: „Nu deprindeţi căile neamurilor şi nu vă îngroziţi de semnele cerului, de care se îngrozesc neamurile; Că datinile neamurilor sunt deşertăciune: aceia taie un lemn din pădure şi mâinile meşterului îl lucrează cu toporul; Apoi îl îmbracă cu argint şi cu aur, îl întăresc cu cuie şi cu ciocanul, ca să nu se clatine. Aşa sunt dumnezeii neamurilor.” Ieremia, 10:2-4. Deci Dumnezeu Tatăl nu este de acord cu bradul de Craciun si cu impodobirea lui. Astea sunt traditii pagane.
O enciclopedie spune: „Sărbătorirea Crăciunului nu este stabilită de Dumnezeu și nici nu-și are originea în Noul Testament, și cu atât mai puțin din vreo altă sursă, nu ne permite să stabilim cu certitudine ziua nașterii lui Cristos“. — Cyclopædia, de M’Clintock și Strong (New York, 1871), vol. II, p. 276. De altfel biserica crestină primordială avea ca sarbatori mari religioase Pastele, Cincizecimea (Rusaliile) si Sfanta Marie Mare (15 august). Se considera o blasfemie sa vorbesti de ziua de nastere a lui Dumnezeu, cel care s-a intrupat in Iisus ca sa vină printre oameni.
Cuvântul „Crăciun” nu există în Biblie şi nicăieri în Biblie nu se spune să ţinem o sărbătoare cu acest nume! Biblia nu consemnează sărbătoarea: „Naşterii Domnului”, ea nu a fost sărbătorită de creştini!
Iar cuvântul „crăciun” în engleză „chrismas” indică un amestec religios, căci chiar dacă include Numele Fiului lui Dumnezeu „Cristos” (Christ), în el se menţionează şi liturghia „mass” susţinută şi inventată de cultul catolic.
O altă variantă ar fi că cuvântul „mas” („chrismas”) vine de la „Mesa lui Hristos”. Mesa este o rugăciune, care este citită sau cântată, pentru sufletul unei persoane decedate. Un creştin adevărat, nu are nimic de-a face cu mesele. Şi totuşi, mulţimi de creştini practicanţi, vor spune „Crăciun fericit” (Merry Christmas), fără să realizeze vreodată că de fapt spunând aceasta, ei amestecă preţiosul şi sfântul nume al lui Cristos cu denumiri ale unor obiceiuri demonice.
Domnul ne spune într-un mod cât se poate de clar, că nu trebuie să amestecăm Numele Său cu vreo sărbătoare păgână sau cu vreun zeu păgân – 1Corinteni 10:20; Efeseni 6:24.
Originea şi înţelesul numelui de Crăciun dat sărbătorii Naşterii Mântuitorului nu sînt încă lămurite.
Crăciun, se pare că este un vechi cuvânt dacic, ne găsit la alte popoare, cu înţeles de „Creatul”, cuvânt care, doctrinal, a fost înlocuit de „Născutul” cu referire la Isus Cristos. Sau este posibil să fie, o modificare a cuvântului latinesc Creatio-creationis, însemnând creare, întemeiere, început de viaţă. Data de 25 decembrie este de fapt Nașterea, Învierea Soarelui, sarbatoarea „Sole Invictus” , Soarele Neînvins a Imperiului Roman păgân. In aceaisi periada era si festivalul „Saturnalis”. In această perioada soarele est in puctul cel mai coborât pe cer, timp in care noptile sunt cele mai lungi. In zilele de 22,23 si 24 decenbrie, soarele stă pe loc in constelatia „Crucea Sudului”. După 3 zile, în data de 25 decembrie, soarele învie, isi reia mersul înapoi si ziua inceăe sa crească „cate un bob de mei” în fiecare zi, după cum spune țăranul român. Parcă mai stim noi pe cineva care a stat pe cruce si a înviat după 3 zile. O altă versiune ar fi ca de la 25 martie, sărbătoarea de Buna Vestire, data la care Arhanghelul Gabriel a anunțat-o pe Fecioara Maria că-l va naște pe Isus din Nazaret si până la 25 decembrie se implinesc 9 luni de gestație a Fecioarei Maria.
Păgân, nepăgân dar a ajuns și în mijlocul bisericilor!
Eu il vad ca pe un simbol al eternitatii, pt ca e verde tot anul, + ca face rasina, nu vad nimic rau sa iti amintesti de Vesnicie, e rau ca e pacat de ei sa fie taiati, ca un brad creste greu, si dupa aia ajung la gunoi
Ştii care e adevărata semnificaţie a bradului de Crăciun? E uluitor!
Întâmplare adevărată:
Intr-una din serile trecute am avut un vis minunat. Am visat ca tocmai terminasem treburile gospodãresti si mã pregãteam de culcare, când am auzit un zgomot la usa de la intrare. Am deschis si, spre surprinderea mea, in prag era un inger ce avea un sac plin. Si-a dus degetul la buze, fãcându-mi semn sã nu tip.
– Ce faci aici…, am început eu sã-l intreb, însã cuvintele mi-au amutit pe buze când am vãzut lacrimile din ochii lui. Nici urmã de bucurie nestãvilitã în ochii lui, ci doar o tristete blândã si caldã. Si cu glas soptit a început sã-mi spunã: – Am venit sa te invat strãvechea semnificatie a Crãciunului – acea semnificatie profundã, datã uitãrii în zilele noastre…
– Am venit sa te invat cã Steaua a fost semnul ceresc al unei promisiuni fãcute cu veacuri în urmã. Dumnezeu promisese un Mântuitor, un Salvator pentru lumea cãzutã, si unul dintre semnele împlinirii acelei promisiuni era mãreata Stea de la Rãsãrit. Steaua din vârful bradului sau din fereastrã ne reaminteste acum de dragostea lui Dumnezeu pentru omenire si de împlinirea acelei promisiuni fãcute de Dumnezeu. Nenumãratele stelute ce sclipesc în noapte – una pentru fiecare – vorbesc acum despre speranta arzãtoare a întregii omeniri. Si ingerul a asezat cu grijã steluta pe semineu, scotând apoi dintr-un sac o betealã de un rosu strãlucitor.
– Am venit sa te invat cã rosul este prima culoare a Crãciunului. Crestinii care au folosit-o pentru prima datã au ales-o ca sã le aminteascã de sângele Mântuitorului, sânge care s-a vãrsat pentru toti oamenii la Calvar, atunci când Hristos Si-a dat viata pentru noi, astfel ca fiecare sã putem avea parte de darul oferit nouã de Dumnezeu – viata eternã. Rosul este o culoare plinã, intensã, vie. Este cea mai mãreatã dintre toate culorile. Ea simbolizeazã darul lui Dumnezeu pentru noi. Apoi ingerul m-a privit cu ochi blânzi si a continuat: – Am venit sa te invat (Si între timp a scos din fundul sacului un brãdulet pe care l-a asezat cu grijã în fata semineului, aninând în el beteala rosie.
Verdele plin al bradului contrasta atât de frumos cu beteala rosie. Cu sigurantã cã aceasta era a doua culoare a Crãciunului!) …Culoarea verde a bradului rãmâne aceeasi de-a lungul anului. Ea simbolizeazã speranta vesnicã a omenirii. Verdele este culoarea tineretii, a sperantei neînvinse, culoarea promitãtoare de belsug a naturii. Toate acele bradului aratã spre cer, simbolizând gândurile omului care se întorc mereu înspre înalturi – si de unde altundeva îi poate veni ajutorul? Bãtrânul brad verde, el a fost mereu prietenul omului. L-a adãpostit sub crengile lui plecate, l-a încãlzit, i-a oferit frumusete, i-a mobilat locuinta.
Brusc am auzit un clinchet cristalin. Venea parcã din depãrtãri de veacuri. Am venit sa te invat cã la fel cum oitele rãtãcite sunt gãsite dupã sunetul clopotelului ce-l poartã la gât, tot asa sunetul clopotelului ar trebui sã-i aminteascã omului cã trebuie sã se întoarcã în turma din care s-a rãtãcit. Clopotelul înseamnã cãlãuzire si regãsire, el înseamnã întoarcere si ne aminteste cã fiecare în parte are o valoare neasemuitã în ochii Domnului.
Si în timp ce clinchetul clopotelului s-a stins în noapte, ingerul a scos la ivealã o lumânare. A înfipt-o în sfesnicul de pe semineu si a aprins-o. Întunericul încãperii s-a retras parcã speriat de razele pâlpâinde ce se revãrsau feeric de la mica luminitã, zugrãvind imagini de basm pe peretii încãperii. – Sa nu uiti, a soptit ingerul, cã lumânarea aratã recunostinta omului pentru Steaua din vechime. Luminita ei firavã este ca o oglindire a sclipirii stelelor în noapte. La început, în bradul împodobit cu betealã, au fost prinse lumânãrele, înlocuite acum de beculetele multicolore. Fiecare om trebuie sã fie o luminitã ce vorbeste despre darul lui Dumnezeu, despre neasemuita Lui lucrare întru salvarea omenirii.
Apoi ingerul a scos din sac un dar. Mi-a arãtat panglica ce înfrumuseta darul si mi-a spus: – Darul este împachetat frumos,La fel cum panglica leagã darul, tot asa trebuie sã fie legati oamenii între ei prin bunãvointã. Bunãvointã între oameni, acesta este mesajul panglicii.
Asteptam sã vãd ce mai are ingerul in sac. Dar el s-a intins spre crengile bradului si a desprins de acolo o acadea în formã de bastonas. Mi-a întins-o cu grijã spunandu-mi : bastonasul-acadea reprezintã toiagul de care se foloseste pãstorul pentru a-si aduce înapoi în staul oile rãtãcite. Bastonasul-acadea reprezintã mâna întinsã spre fratii nostri de Crãciun – mâna ce le vine în ajutor. Bastonasul-acadea simbolizeazã faptul cã fiecare în parte este pãzitorul fratelui sãu.
Apoi ingerul a fãcut o pauzã. Mi-am dat seama ca venise vremea sa plece , dar parca sclipirea din ochi imi spunea ca mai are sa-mi arate ceva . Nici nu stiu când a bãgat mâna în sac, doar am vãzut cã-mi întinde o cununitã de brad. Vãzându-mi ezitarea, a agãtat-o el la usa de la intrare si mi-a spus: – Te rog, nu uita cã aceastã cununitã simbolizeazã caracterul etern al dragostei – dragostea nu înceteazã niciodatã, nu se sfârseste, nu conteneste. Este un nesfârsit cerc al dragostei, al cãrei început adesea nu-l stim si al cãrei sfârsit degeaba îl cãutãm….si a plecat.
In urma lumânarea continua sã îmbrace camera într-o luminã blândã si feericã, iar gândurile mele au poposit îndelung la tot ingerul ma invatase in Ajun de Crãciun: sã dãruiesti si sã ajuti, sã iubesti si sã slujesti – despre asta vorbeste Crãciunul, si mai târziu Calvarul. Ce altceva mai mãret sã faci în viatã? „
Sa nu uitam care este adevarata semnificatie a Craciunului si in Noaptea Sfanta in care il sarbatorim pe Mantuitor sa il primim in casele si inimile noastre, macar o zi din an sa I-o dedicam LUI.
Fara brad ,fara ortodoxie , fara traditii romanesti -doar capra si parinte 1 parinte 2
Hai că nu vă mai citesc prostiile de acum încolo că prea v a luat valul
Cred că oamenii îl împodobesc pentru decorul casei în zilele de sărbătoare. Nu știe nimeni adevărul. Eu oricum nu găsesc că e musai să am brad împodobit de Sărbători și nu obișnuiesc să împodobesc bradul. Bucuria mea este Sfânta Naștere a Domnului Iisus Hristos.
Ati modificat cumva imaginea pe calculator?😏 Asa, doar ca sa caste gura oamenii si sa se minuneze. Am observat ca o multime de site-uri fac asta incepand din 2020 si ma intreb de ce. In 2019 era liniste si pace. Ce s-a intamplat acum? Trebuie sa fie agitatie peste tot?
Mai lasatine cu prostiile,deacum toate sunt păgâne la voi
De mic copil am avut brad în casă și acum îl împodobesc în fiecare an copiilor mei. Nu văd ce ar fi rău în asta, având în vedere că toată familia seara mergem la biserică, apoi așteptăm colindători ( fini, nepoți etc).
Nu se închina nimeni la brad
O traditie frumoasa care aduce bunatatea si darul este placuta si LUI DUMNEZEU.
😂
Nu m-am închinat niciodată la brad,doar la icoane.
Bradul stă câteva zile în casă, într-un colț să nu mă deranjeze..nici nu îl bag in seamă,e un ornament-bucuria copiilor,care și ei știu că nu e nimic sfânt în acest brad…in rest tot anul stă înghesuit undeva prin pod..icoanele mele in schimb stau tot timpul pe pereți..am casa plina de sfinți…. să nu exagerăm totuși cu nebunia.
In vremurile pe care acum le traim, macar acum, sa incepem sa ne punem intrebari. Timpul se scurge foarte repede….de fapt ,nici nu mai este timp…Lasati traditia si obiceiurile religioase sau nu..Cautati singuri ADEVARUL..Deja, daca o informatie ca aceasta, de exemplu, cum ca impodobirea bradului este un obicei pagan, citind comentariile, nu mare mi-a fost mirarea sa observ iritarea si neantelegerea oamenilor.,…asta inseamna ca undeva exista o documentatie, o poveste care a dus la aceasta afirmatie, si cautati..Google este la indemana oricui….si bineinteles si nu in ultimul rand, cautati cuvantul Lui Dumnezeu din Biblie SI NU CE VA SPUNE PREOTUL IN BISERICA ( nici el nu are habar…) CAUTATI SA GANDITI IN AFARA MATRIXULUI. Eu asa am facut, in acest timp de plandemie, orice informatie primeam, care nu apartinea gandirii mele de pana atunci, incepeam sa caut….si gaseam…Adevarul ma lovea ca un fulger…dar am supravietuit. Salvati-va sufletul, facand lucruri placute lui Dumnezeu…Este ultima suta de metrii….Cautati pe Google ” interviu Roger Monreau ” o trecere mai rapida spre a intelege cum functioneaza aceasta lume sub controlul neobosit al puterii acestei lumi- satanica…