Selectați pagina

O biserică ortodoxă din SUA a fost profanată cu simboluri satanice și antihriste de delicvenți necunoscuți

O biserică ortodoxă din SUA a fost profanată cu simboluri satanice și antihriste de delicvenți necunoscuți

Biserica ortodoxă greacă Sf. Gheorghe din Massachusetts profanată cu simboluri satanice (+ VIDEO)

Lynn, Massachusetts, 9 septembrie 2019

Biserica ortodoxă greacă Sf. Gheorghe din Lynn, Massachusetts, a fost profanată cu simboluri satanice și antihristice de delicvenți necunoscuți.

Icoanele în mozaic ale Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu – Theotokos1 și ale Marelui Mucenic Gheorghe biruitorul au fost vandalizate cu o cruce inversată, cu un „cerc-A”2 și cu numărul fiarei3.

Potrivit părintelui George Tsoukalas, parohul bisericii, poliția și primarul din Lynn au ajuns la fața locului, și cu mare regret, au declarat că acest incident rușinos nu a fost doar împotriva bisericii, ci împotriva întregului oraș Lynn, după cum informează Romfea.

„Cineva a avut o minte bolnavă să creadă că este în regulă”, a spus Arthur Argeros, președintele consiliului parohial. „Simbolul literei A care înseamnă anarhie, iar unul dintre ei a făcut semnul diavolului, care este trei de șase”,

Din fericire, icoanele mari ale Maicii Domnului și ale Sfântului Gheorghe care au fost vandalizate, au un înveliș protector care a permis îndepărtarea ușoară a vopselei. Orașul trimite de asemenea o mașină de spălat profesională, pentru a elimina resturile de graffiti.

Profanarea bisericilor a devenit o problemă deosebit de acută în Ucraina, unde multe parohii ortodoxe au fost amenințate, confiscate, arse sau vandalizate în alt mod.

Sursa: http://orthochristian.com/123742.html

1 – Theotokos (Θεοτόκος) este un cuvânt grecesc care înseamnă „Născătoare de Dumnezeu”. Este tradus și ca „Maica Domnului”. Acest atribut i-a fost acordat explicit Fecioarei Maria la al treilea Sinod Ecumenic întrunit la Efes în 431, în cursul disputei dintre Chiril, patriarhul Alexandriei, și Nestorie, patriarhul Constantinopolului. Cel din urmă preferase termenul de „christotokos” („născătoare de Hristos”) celor de „theotokos” sau „anthropotokos” („născătoare de om”) și a fost condamnat ca eretic la același sinod. https://ro.wikipedia.org/wiki/Theotokos

2 – Cercul-A este aproape sigur cel mai cunoscut simbol din ziua de azi al anarhiei. Este o monogramă care constă din majuscula literei „A” înconjurată de majuscula literei „O”. Litera „A” este derivată din prima literă a „anarhiei” sau „anarhismului” în majoritatea limbilor europene, și este aceeași atât în alfabetul latin, cât și în cel chirilic. „O” înseamnă ordine, și împreună înseamnă pentru „societatea care caută ordine în anarhie” (franceză: la société cherche l’ordre dans l’anarchie), o frază scrisă de Pierre-Joseph Proudhon în cartea sa din 1840 Ce este proprietatea? [15]. [16]https://en.wikipedia.org/wiki/Anarchist_symbolism

3 – https://ro.wikipedia.org/wiki/Num%C4%83rul_fiarei

Traducere: Saccsiv

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii