Selectați pagina

O bancă a instalat senzori pentru a monitoriza cât timp petrec bancherii la birou

O bancă a instalat senzori pentru a monitoriza cât timp petrec bancherii la birou

Angajații băncii britanice Barclays Plc au fost surprinși să constate că, în ultimele luni, sub birourile lor au fost montate niște cutii negre care s-au dovedit a fi dispozitive de monitorizare, denumite OccupEye. Acestea utilizează căldura și senzori de mișcare pentru a înregistra cât timp petrec angajații la posturile lor, scrie agerpres.ro.

Producătorul acestor senzori, compania Cad-Capture, susține că astfel companiile pot identifica stațiile de lucru neutilizate.

”Senzorii nu monitorizează persoanele sau productivitatea lor, ci evaluează modul de utilizare al spațiilor de birouri. Această analiză ne ajută să reducem costurile, de exemplu prin gestionarea consumului de energie sau identificarea unor oportunități pentru a adopta un mediu de lucru flexibil”, a informat banca britanică, într-un comunicat.

Băncile de investiții au început să utilizeze tehnologia pentru a identifica modul în care angajații își petrec timpul. Anterior Barclays a introdus un sistem computerizat care urmărește câștigurile realizate de pe urma fiecărui client, ceea ce le permite șefilor să decidă cât de mult timp ar trebui să aloce traderii, analiștii și personalul din vânzări cu fiecare din clienții lor.

”Am primit asigurări că senzorii nu monitorizează persoanele sau performanța lor. Sindicatul va urmări cu atenție această situație pentru a se asigura că senzorii nu sunt utilizați pentru spionarea angajaților sau pentru a măsura productivitatea”, a declarat reprezentantul sindicatului, Dominic Hook.

Investigațiile efectuate de jurnaliști la alte zece bănci cu operațiuni la Londra au descoperit că Lloyds Banking Group Plc utilizează senzori similari. De asemenea, cotidianul Daily Telegraph a fost nevoit să dezinstaleze dispozitive similare, în aceeași zi în care au fost instalate, în urma plângerilor venite de la personal și sindicate cu privire la o supraveghere de tip ”Big Brother”.

Lloyds, la fel ca și Barclays, încearcă să își reducă suprafața de birouri din Londra, cu obiectivul de a economisi 100 milioane de lire sterline. ”Este important să ținem spațiile de birouri sub o analiză permanentă. Deși utilizăm senzori de mișcare în unele locații, vrem, de asemenea, să obținem feedback din partea colegilor cu privire la cea mai bună opțiune”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Lloyds, Ross Keany.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке