Selectați pagina

O asistentă din Marea Britanie a fost concediată deoarece a oferit o Biblie unui pacient și l-a încurajat să se roage

O asistentă din Marea Britanie a fost concediată deoarece a oferit o Biblie unui pacient și l-a încurajat să se roage

Sarah Kuteh, asistentă în spitalul Darent Valley din Dartford, Marea Britanie, a fost concediată deoarece a oferit o Biblie unui pacient și l-a încurajat să se roage.

Ea a făcut apelat la decizia tribunalului dar a eșuat în această lună în încercarea sa de a-și recăpăta locul de muncă.

Documentele instanței se referă de asemenea acuzator la o situație în care doamna Kuteh a spus unui pacient cu cancer intestinal că „prin rugăciune către Domnul, poate avea șanse mai mari să învingă boala”, conform mirror.co.uk.

Miss Kuteh, o mama în vârstă de 50 de ani, a fost suspendată prima dată de la locul de muncă în iunie 2016 dar anul trecut i s-a permis din nou să lucreze o periaodă. Avocatul apărării a încercat de două ori să convingă  Curtea de Apel, afimând că tribunalul pentru ocuparea forței de muncă a interpretat greșit normele din codul muncii referitoare la manifestări inadecvate la locul de muncă.

Apărarea a clamat articolul 9 din Convenția europeană a drepturilor omului care se referă la libertatea de manifestare a religiei sau convingerilor religioase.

Judecătorii de la Curtea de Apel au respins săptămâna trecută recursul asistentei medicale.

Avocatul care o ajută pe asistentă din partea Christian Legal Centre a declarat acțiunea juridică nu se va opri aici și va continua demersul pentru recăpătarea locului de muncă, pierdut de Sarah Kuteh.

Două cazuri similare, în care s-a încălcat dreptul la libertate în manifestarea religiei, sunt cazurile Nadia Eweida şi Shirley Chaplin, care au fost concediate deoarece purtau cruce la gât.  Nadia Eweida a fost concediată British Airways pe motiv că a încălcat codul vestimentar al companiei, deși ea purta doar o cruce mică la gât, iar Shirley Chaplin a fost concediată de la spitalul NHS Royal Devon and Exeter deoarece a refuzat să ascundă crucea pe care o purta la gât.

Sursa: https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/nhs-nurse-who-offered-bible-16181771

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке