Selectați pagina

O altă dramă românească: Pe an zeci de mii de români mor şi se nasc tot mai puțini copii

O altă dramă românească: Pe an zeci de mii de români mor şi se nasc tot mai puțini copii

În februarie 2017, sporul natural negativ a fost de 9.693 de persoane.

În februarie 2018 s-au născut 12.691 de copii, cu 4.437 mai puţini decât în ianuarie 2018 şi cu 325 mai puţini decât în februarie 2017.

Populaţia României s-a redus în 2017 cu 69.279 de persoane, o accelerare a declinului demografic de 27,5% față de anul anterior, când sporul natural negativ a fost de 54.316 de persoane…

…Acesta este peisajul dezolant cu care întâmpinăm, spre rușinea noastră, un secol de Românie Mare.

La care se adaugă sporul demografic țigănesc.

Netulburată de politicienii inconștienți și de „formatorii de opinie” preocupați cu răfuieli bicisnice, drama demografică a României ia viteză. Vocile avizate, începând cu cea a cercetătorilor de la Academia Română care avertizează de cel puțin 15 ani cu privire la gravitatea situației – și până la vocea mult mai puțin importantă, dar constantă, a PRO VITA București – au rămas doar să strige în pustia rațiunii.

Față cu ridicolul unor lideri care fac și desfac strategii macroeconomice și planuri pe termen lung într-o țară cu una din cele mai ridicate rate de scădere și îmbătrânire a populației din lume, nu ne rămâne decât arma spiritului și a sarcasmului.

În ritmul acesta prin 2059 ne depășesc țiganii.

Se vrea depopularea țării, exodul tinerilor activi face parte din acest plan. Sistemul birocratic instituțional este croit în așa fel încât să te facă să-ți pierzi răbdarea și să pleci.

Politici antiromânești la tot pasul.

Și noi răbdăm, având ecrane, festivaluri și Facebook.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *