Selectați pagina

O activistă PRO-AVORT a MURIT în timpul unui AVORT

O activistă PRO-AVORT a MURIT în timpul unui AVORT

Maria Del Valle, activistă de 23 de ani din Argentina, a decedat  în urma unui avort chimic, relatează presa din Argentina.

O activistă PRO-AVORT a MURIT în timpul unui AVORT

O activistă PRO-AVORT a MURIT în timpul unui AVORT

Decesul este semnificativ din mai multe motive, între care și acela că este primul înregistrat de la legalizarea acestei proceduri în Argentina, din decembrie 2020, informează r3media

Al doilea motiv este că María del Valle González López era o activistă pro-avort, președintă a grupului Tineretul Radical din orașul Mendoza. Practic, ea a luptat pentru operația care i-a pus capăt vieții.

Conform ziarului argentinian Clarin, Maria del Valle s-a internat la o clinică din orașul La Paz, Argentina.

Conform sursei citate, femeii i s-a administrat Misoprostol, iar apoi a început să simtă rău. A fost transferată către un alt spital din oraș, unde a fost diagnosticată cu o infecție puternică.Procurorii au început investigația în ceea ce privește moartea ei.

Misoprostol este un medicament folosit pentru a induce avortul la începutul sarcinii sau pentru a forța pierderea sarcinii. Efectele secundare pot include sângerări sau un șocul hipovolemic.

În general, o femeie care ia misoprostol ajunge ulterior, prin chiuretaj, să i se scoată ce mai rămâne din copil. Dacă instrumentele cu care se realizează „extragerea” nu sunt sterilizate cum trebuie, se poate produce o infecție.

Dr. Luis Durand, chirurg argentinian, a declarat pentru ACI Prensa, , că avortul „nu este un act medical, indiferent dacă este legal sau nu”.

El a menționat că „până acum câteva luni, [avortul] era un act criminal în legislația argentiniană”.

„Un act medical trebuie să caute întotdeauna să îmbunătățească situația oricărui om care suferă intervenția, deși circumstanțial poate eșua și nu va avea succes, dar„ întreruperea vieții” oricărei ființe umane într-un mod intenționat sau premeditat nu poate fi considerată niciodată un act medical”, a spus Durand.

„Copilul suferă întotdeauna o moarte violentă. Fie substanțe sunt injectate în uter care ard copilul, fie este îndepărtat prin dezmembrare, fie este rupt de contracții uterine extreme și moare de asfixiere”, a adăugat el.

Liderul pro-viață, Guadalupe Batallán, a scris pe Twitter că „María del Valle avea 23 de ani și avea toată viața în fața ei. Era studentă și devenise președintă a Tineretului Radical din Mendoza. A avut un avort legal miercuri și până în weekend era deja moartă. Vă spun pentru că feministele rămân tăcute”. Hashtag-ul #MurioPorAbortoLegal (A murit pentru avortul legal) devenind popular în Argentina.

„Dacă María ar fi murit din cauza unui avort clandestin (ilegal la acea vreme), feministele ar distruge întregul oraș, dar din moment ce María a murit din cauza unui avort legal și asta nu se potrivește (cu cauza lor), este trecut sub tăcere”, a scris Belén Lombardi, o tânără mamă și activistă pro-viață.

Sursa: https://www.clarin.com/sociedad/murio-dirigente-radical-aborto-legal-mendoza-investigan-mala-praxis_0_f9vfrvdwg.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *