Selectați pagina

Nuntă mare în Luxemburg: premierul se însoară cu iubitul său belgian

Nuntă mare în Luxemburg: premierul se însoară cu iubitul său belgian

premierul luxemburguluiPremierul luxemburghez devine, azi, primul lider în exerciţiu din Uniunea Europeană şi al doilea din lume care se va căsători cu o persoană de acelaşi sex, într-o ţară mică şi în cea mai mare parte catolică, văzută mai degrabă ca fiind conservatoare.

Xavier Bettel, 42 de ani, şi partenerul său civil Gauthier Destenay se numără printre primii bărbaţi homosexuali care îşi vor exercita dreptul de a se căsători de când Marele Ducat a devenit, în ianuarie, ultima ţară UE care a aprobat căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

“Toţi sunt calzi şi pozitivi”, a declarat prezentatorul Stephane Bern, un prieten vechi invitat la ceremonia civilă, relatează cotidianul Luxemburger Wort. “Nu va fi o ceremonie fastuoasă, dar simbolismul va fi foarte puternic”, a adăugat el.

Un avocat care a devenit primarul oraşului Luxemburg la vârsta de 38 de ani, Bettel a fost deschis faţă de sexualitatea sa şi a minimizat semnificaţia ei. El a subliniat că şi adjunctul său din cadrul coaliţiei este homosexual.

În urmă cu cinci ani, Johanna Sigurdardottir, premierul Islandei la vremea respectivă, a devenit primul lider din lume care s-a căsătorit cu o persoană de acelaşi sex.

Bettel a preluat puterea în urmă cu 18 luni, după ce partidul său de centru-dreapta a câştigat alegerile care au pus capăt celor 19 ani petrecuţi la putere de Jean-Claude Juncker, care conduce acum Comisia Europeană la Bruxelles.

La scurt timp după ce Parlamentul luxemburghez a devenit cel de-al nouălea legislativ european care a deschis calea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, Bettel a declarat pentru Los Angeles Times că Destenay, un arhitect belgian care îi este partener civil din 2010, l-a cerut în căsătorie.

“Am spus «Da»”, a declarat el. “Am doar o viaţă şi nu vreau să mă ascund”, a conchis premierul.

Sursa: evz.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. irina

  AMARRRR….LA PROSTI!
  :)))))))

  Răspuns
 2. Ecaterina

  Sunt oameni bolnavi,care trăiesc într-o lume anormală, o lume doar a lor și pe care tot încearcă să ne-o impună cu forța. Catolicii să facă ce vor cu astfel de oameni. Sunt doar ai lor. Numai să nu îndrăznească cumva să caute a intra în Sfânta Biserică Ortodoxă cu anomaliile lor.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *