Selectați pagina

Numărul narcomanilor din Republica Moldova s-a triplat în ultimii trei ani

Numărul narcomanilor din Republica Moldova s-a triplat în ultimii trei ani

narcomaniAcestea sunt statisticile alarmante ale Centrului Naţional Antidrog, care a anunţat că avem în ţară aproximativ 150 de mii de consumatori de droguri.

Cifra este în creştere în rândurile studenţilor, de la şase mii de consumatori în 2011 la 18 mii în 2013. Totodată, anul trecut, 36 de mii de elevi au consumat droguri, faţă de 32 de mii în 2011. Specialiştii susţin că această creştere este cauzată de accesibilitatea la substanţele psihotrope, dar şi de lipsa părinţilor.

[youtube]http://youtu.be/54IyuoN8P-0[/youtube]

Sursa: canal3.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. marele Păcătos

  Dacă nu este educaţie Ortodoxă în familie, atunci fumatul (cădirea lui satana) şi beţia este o normalitate.
  Şi dacă “terenul” inimii este pregăti – vin ispititorii cu ceva mai traumant pentru trup şi suflet – substanţele narcotice de la barbitură pân’ la marihuana.
  de la asimilarea organismului cu aceste slăbiciuni sălbatice – apar istititorii cei mai gravi, care opţionează chimia sintetică de 2 bani din farmacii care dizolvă trupul în scurt timp, sau propune ceva mai de preţ precum heroina şi cocaina de 15-30% în amestec cu 70-80% de chimicale sintetice.
  acestea sporesc la infracţiunile grave precum furtul, jaful şi uneori chiar omorul.
  de ce?
  fiind-că pe om îl sfărâmă anticorpii care inhibă procesele distrugătoare ale narcoticelor, şi respectiv în lipsa lor, organismul însuşi se poate distruge.

  * fiecare procuratură din oraşul Chişinău, are în apropiere câte un punct de distribuire a narcoticelor.
  Guvernanţii ca şi cum au distrus banditismul şi s-au pus ei în locul lor, respectiv structurile mafiote s-au legalizat şi muncesc sărmanii, sub protecţia legii.
  e grav, dar acesta este adevărul.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *