Selectați pagina

Numărul milionarilor în Republica Moldova este în creştere

Numărul milionarilor în Republica Moldova este în creştere

În anul 2016 venituri salariale mai mari de 1 milion lei au obţinut 422 de persoane fizice, faţă de 358 în 2015. Statistica în cauză nu reflectă milionarii cu venituri obţinute din dividende, royalty sau de la darea în locaţiune a unor bunuri.

Aceste venituri se impozitează la sursa plată şi nu se declară. În total persoane fizice care au obţinut în 2016 venituri de peste 1 milion lei au fost 1.061, faţă de 1.017 în 2015.

„Numărul persoanelor care obţin venituri de peste 1 milion de lei este în ultimii ani într-o creştere accentuată”, a specificat şeful Serviciului Fiscal de Stat Sergiu Puşcuţă, citat de IPN.

Cel mai mare venit declarat de o persoană fizică depăşeşte 16 milioane de lei. Totuşi, majoritatea milionarilor au declarat venituri între 1 – 3 milioane de lei

Cei mai mulţi milionari activează în comerţ, tehnologii informaţionale şi în domeniul financiar. Cea mai tânără persoană milionară are 18 ani, iar cea mai în vârstă – 89 ani.

În ce priveşte localităţile, cei mai mulţi milionari locuiesc în municipiul Chişinău. „Nu avem schimbări esenţiale în ce priveşte ponderea femeilor în numărul total al milionarilor. Numărul bărbaţilor fiind de trei ori mai mare”, a relevat Puşcuţă.

Sergiu Puţcuţă a mai spus că numărul total al declaraţiilor prezentate de persoane fizice a fost de 177 731, cu peste 10 la sută mai mare decât în precedenta campanie de depunere a declaraţiilor. Suma impozitului pe venit achitată a constitut 3 miliarde 126 milioane lei.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.