Selectați pagina

Numărul cetățenilor moldoveni care doresc să plece peste hotare a crescut comparativ cu anul trecut

Numărul cetățenilor moldoveni care doresc să plece peste hotare a crescut comparativ cu anul trecut

În Republica Moldova, o persoană din cinci intenționează să plece din țară în următoarele șase luni, potrivit unui sondaj făcut public luni, 30 iulie, la Chișinău. Numărul cetățenilor moldoveni care doresc să plece peste hotare a crescut comparativ cu anul trecut, când fiecare al șaselea moldovean intenționa să părăsească țara.

În  Republica Moldova tinerii au în continuare cele mai multe intenții de a emigra, potrivit unui sondaj realizat la comanda Institutului pentru Democrație și Inițiative Sociale IDIS „Viitorul”. Totodată, în acest an a crescut considerabil și numărul persoanelor de vârstă mijlocie, care vor să plece din Republica Moldova.

Astfel, în rândul persoanelor cu vârstă medie, anul trecut doar aproximativ 17%  aveau intenția să plece din țară, iar anul acesta numărul lor a ajuns la 28 la sută.

Cercetarea mai arată că fiecare a patra persoană aptă de muncă, intenționează să părăsească Republica Moldova în următoarele luni. În timp ce anul trecut, fiecare a 5-a persoană din această categorie intenționa să plece peste hotare.

Același sondaj mai arată că peste 81 la sută dintre respondenți cred că în Republica Moldova lucrurile merg într-o direcție greșită, iar circa 44 la sută dintre cei chestionați  spun că nu sunt deloc mulțumiți de actuala situație economică din Republica Moldova.

Cele mai grave probleme cu care se confruntă basarabenii sunt salariile și pensiile mici, prețurile mari și sărăcia, potrivit sondajului realizat pe un eșantion reprezentativ în perioada 29 iunie – 9 iulie 2018.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.