Selectați pagina

Numărul angajaților din instituțiile centrale va fi redus cu circa 50%

Numărul angajaților din instituțiile centrale va fi redus cu circa 50%

În contextul reformei guvernamentale demarate de autorități, în majoritatea instituțiilor subordonate executivului personalul va fi redus cu circa 50 la sută, informează Noi.md

Anunțul a fost făcut de premierul Pavel Filip, care a îndemnat și administrația publică locală să urmeze exemplul autorităților centrale, în vederea eficientizării activității. Șeful executivului a menționat că optimizarea personalului va permite autorităților să majoreze simțitor salariilor funcționarilor rămași să activeze în instituțiile de stat.

„În unele instituții vom avea reduceri de personal de peste 50 la sută. Funcționarii vor ști foarte clar ce au de făcut și vor fi și mai bine plătiți. Vom achita aceste majorări din economiile pe care le-am acumulat la buget în urma reformei. Îmi doresc mult ca acest exemplu să fie unul molipsitor și pentru autoritățile locale. Scopul nostru este fortificarea instituțiilor statului”, a spus Filip.

El a remarcat că în Guvern trebuie să lucreze cei mai buni profesioniști, oameni cu cele mai bune capacități. „Numai așa putem miza pe o țară  puternică economic, și social dezvoltată”, a adăugat oficialul.

În cadrul ședinței de astăzi, executivul a aprobat noi regulamente privind organizarea și funcționarea celor nouă ministere reformate. În urma reformei implementate numărul ministerelor s-a redus de la 16 la 9.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *