Selectați pagina

Nu slujbele religioase au răspândit coronavirusul, ci feministele și galeriile de fotbal!

Nu slujbele religioase au răspândit coronavirusul, ci feministele și galeriile de fotbal!

Feministele, și nu creștinii ar fi răspândit coronavirusul. Să pornim oare un linșaj public?…

Ia uitați ce scrie The New Yorker. Se pare că în Spania coronavirusul a fost răspândit de feministele care au sărbătorit 8 martie. Feministele s-au adunat în număr mare, în stradă, cu mesaje precum „Un violator v-a tăiat calea” și „Epidemia reală o reprezintă patriarhatul”. Astfel de marșuri cu mulți participanți au ținut, în aceeași zi, și simpatizanții Vox, un partid de extremă dreapta, care au organizat o contra-manifestație față de feministe, și fanii echipei Real Madrid.

https://www.newyorker.com/news/news-desk/from-the-streets-to-the-nursing-homes-how-spains-coronavirus-infection-rate-became-one-of-the-worlds-highest

Articolul din The New Yorker pune în legătură directă numărul foarte mare de cazuri de coronavirus din Spania cu aceste marșuri cu zeci de mii de participanți, din data de 8 martie.

Un alt articol, de pe Digi Sport, ne arăta de curând că momentul crucial al răspândirii coronavirusului în Italia și Spania a fost reprezentat de meciurile de fotbal Atlanta-Valencia, din optimile UEFA Champions League.

https://www.digisport.ro/special/adevaratul-motiv-al-raspandirii-covid-19-in-italia-si-spania-momentul-crucial-ar-fi-fost-descoperit-a-fost-o-nebunie-816193

Prin urmare, nu întâlnirile religioase au răspândit coronavirusul, cum au strigat, în ultimele săptămâni, activiștii și agitatorii cu o agendă anticlericală radicală. Ci feministele și galeriile de fotbal au fost cele care au răspândit coronavirusul, în țările cele mai afectate din Europa.

Cum ar fi acum să dăm vina pe feministe și pe UEFA?

Să cerem interzicerea oricărei adunări publice a feministelor și a tuturor meciurilor de fotbal organizate sub egida UEFA? Cum ar fi să asistăm la o campanie furibundă de propagandă în care unii ar încerca să le scoată, de aici, pe feministe drept țap ispășitor al pandemiei?

Eu aș fi primul care m-aș opune și aș protesta față de o astfel de campanie. Și nu pentru că simpatizez în vreun fel ideologia feministelor. Ci pentru că o astfel de campanie de linșaj public mi s-ar părea iresponsabilă, iliberală și irațională. După cum arăta Umberto Eco, iraționalismul este una dintre trăsăturile esențiale ale fascismului; așa cum este și obsesia anticreștină.

https://adevarul.ro/news/societate/fascismul-ideologie-moartat-1_5cdbce59445219c57ea7a906/index.html

Iraţionalismul se reflectă în cultul acţiunii de dragul acţiunii și al urlatului de dragul urlatului, care trebuie întreprinse fără o reflecţie anterioară. Orice atitudine critică și rațională este suspectă pentru acești posedați ideologic – gândirea critică este, pentru (neo)fascişti, o formă de slăbiciune și de emasculare.

Cred așadar că e cazul să rămânem lucizi şi calmi şi să nu aruncăm în mod iresponsabil vina pe unii sau pe alţii. Este stupid și irațional (ca să nu zic mai rău) şi nu ajută pe nimeni să facem aşa ceva.

Autor: Catalin Sturza, https://www.facebook.com/catalinsturzapersonalpage/photos/a.395155830968217/875753956241733/?type=3

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.