Selectați pagina

Peste două milioane de semnături pentru a opri difuzarea unui serial care îl blasfemează pe Iisus Hristos: Nu mai ofensați creștinii!

Peste două milioane de semnături pentru a opri difuzarea unui serial care îl blasfemează pe Iisus Hristos: Nu mai ofensați creștinii!

Peste două milioane de semnături s-au strâns pentru a fi oprită difuzarea filmului brazilian „The First Temptation of Christ” (Prima tentație a lui Hristos) de pe platforma de streaming Netflix, care îl prezintă pe Iisus Hristos drept homosexual. Iar semnăturile continuă să se adune, filmul fiind considerat o nouă ofensă la adresa creștinilor, relatează Active News

Petiția a fost lansată la 46 de minute după lansarea filmului, cei care au văzut serialul susținând că producția jignește grav creștinii, scrie Daily Mail. Potrivit sinopsisului, povestea filmului îl surprinde pe Iisus la vârsta de 30 de ani, alături de un oaspete surpriză pe care îl aduce la o întâlnire în familie, prezentându-l drept iubitul său, Orlando.

Netflix nu a comentat pe marginea filmului și nici a acuzațiilor făcute împotriva acestuia. În schimb, trupa de comedie din spatele producției a declarat că pune preț „pe libertatea de exprimare a umorului prin intermediul unei satire legate de una dintre cele mai diverse teme culturale ale societății, aceasta fiind esențială pentru o țară democratică”.

Criticii care militează pe Twitter împotriva filmului au spus că vor boicota site-ul până când producția va fi retrasă.

Eduardo Bolsonaro, fiul președintelui brazilian Jair Bolsonaro, a numit filmul un „gunoi”, adăugând că producătorii „nu reprezintă societatea braziliană”.

Conferința Națională a Episcopilor din Brazilia a lansat un comunicat săptămâna trecută prin care condamna serialul, spunând că „nimic nu dă dreptul cuiva să atace convingerile profund religioase ale oamenilor iar dreptul la libertatea de exprimare nu anulează respectul față de oameni și de valorile lor”.

Nu este prima dată când Netflix se confruntă cu reacții negative. Gigantul de streaming s-a confruntat cu critici pentru serialul animat cu superoi “Queen Drag”, și pentru filmul argentinian “Desire”, despre care criticii au afirmat că portretizează “pornografia infantilă”

Sursa: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-7805215/Netflix-film-Temptation-Christ-prompts-2-MILLION-people-call-removal.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *