Selectați pagina

Nu-i poți cere lui Dumnezeu să pedepsească pe cineva

Nu-i poți cere lui Dumnezeu să pedepsească pe cineva

Probabil că unii oameni s-au întrebat cândva, sau încă se mai întreabă: „De ce este greșit să-i cerem lui Dumnezeu să pedepsească pe cineva (după părerea noastră, demn de pedeapsă)?”. Pentru că atunci când cerem un astfel de lucru, nu mai dorim binele pentru acea persoană.

Nu-i poți cere lui Dumnezeu să pedepsească pe cineva

Nu-i poți cere lui Dumnezeu să pedepsească pe cineva

Nu este posibil să dorești binele persoanei și, în același timp, să dorești ca Dumnezeu să permită ceva care i-ar face viața grea.

Și, în general, încearcă să te clarifici care e miezul unei astfel de dorințe, ca Dumnezeu să pedepsească pe cineva? Dorința este de răzbunare.

(Dorința de răzbunare poate fi încă ascunsă sub „masca dorinței” – astfel încât „dreptatea să prevaleze”).

Adică, cel care cere să pedepsească pe cineva, Îi cere lui Dumnezeu Însuși să participe la răul său (răzbunarea), și încă în calitate de executant.

Imaginați-vă cât de neplăcut este pentru Dumnezeu atunci când o persoană se adresează Lui, Celui care dorește ca toată lumea să fie salvată și care prelungește viața, chiar și a răufăcătorilor, în speranța că aceștia se vor schimba spre bine – să te adresezi cu o cerere, de exemplu, ca cineva să moară mai repede, pentru că te-a jignit.

Atunci când o persoană îi cere lui Dumnezeu să pedepsească pe cineva, pe lângă cererea sa, persoana dată îi spune automat lui Dumnezeu, fără să fie conștientă de asta, ceva de genul următor: „Dar vă rog să faceți o excepție – luați această persoană, chiar dacă nu s-a pocăit încă și îl așteaptă o soartă tristă în viața de apoi (nu-mi pasă de el!), vă rog – luați-o din această lume, pentru că m-a jignit!

Dumnezeu Însuși știe cui, ce și când să permită și nu are nevoie de nimeni din oameni în calitate de sfătuitor. Dumnezeu le-a spus deja oamenilor că trebuie „să se roage pentru cei care îi jignesc și îi persecută”, dar să se roage pentru luminarea lor, să-i ajute, să-i ierte, și nu să se roage pentru ca viața lor să se transforme în iad, să se îmbolnăvească grav sau să fie călcați de o mașină.

Dimitri Vasyankin

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

14 Comentarii

 1. Anonim

  Amin

  Răspuns
 2. Anonim

  Amin😇🙏

  Răspuns
 3. Anonim

  Dumnezeu știe ce are de făcut și nu trebuie să-i dăm idei.

  Răspuns
 4. Anonim

  Adevărat! Trebe sa ne rugam pt îndreptarea celor ce greșesc!!!

  Răspuns
 5. Anonim

  Dacă pe un dușman tu î.l ierți și î.l lași în plata Domnului ce păcat poate fi? Tu nu ai voie să.ți faci dreptate cu mîna ta,legea nu.ți face dreptate, pe mîna Domnului nu ai voie să.l dai… Azi te lași călcat în picioare de unii mîine de alții te lași marginalizat iar tu te rogi pentru îndreptarea lor se îndreaptă ăștia apar alții strâmbi și tu viață liniștită nu poți avea! Cît poți să nu te dai bătut în fața nimănui î.i dai în cap cu ce poți! Cine ridică sabia de sabie va pieri! Cuvintele Domnului Ìsus. Bătaia este ruptă din rai!

  Răspuns
 6. Anonim

  IARTA NE DOAMNE , IARTA NE !

  Răspuns
 7. Anonim

  Doamne miluiește ne

  Răspuns
 8. Anonim

  Putem să ne rugam ptr lumînarea minții, imblanzirea aceluia.🙏🙏🙏

  Răspuns
 9. Anonim

  Dacă răul a fost făcut intenționat atunci el a avut mintea luminată, lucidă , a știut ce face Ne rugăm ca Dumnezeu să ne vindece de acel rău făcut și de a împiedica răufăcătorul să mai facă rău în continuare și altor victime Dumnezeu știe cum să facă asta De iertat iertăm dar nu cred că ne putem împacă cu ideea că un om are voie sa ne facă rău și noi să suportam orice pentru că așa a îngăduit Dumnezeu

  Răspuns
 10. Anonim

  Dacă îmi face un rău mare trebuie sa îl premieze???

  Răspuns
 11. Anonim

  ADEVARAT

  Răspuns
 12. Anonim

  Dzeu a spus că la dușman să-i dăm pîine și mîncare că dzeu ii va da plata ,nu trebuie să plătim rău cu rău căci el urăște tot ce-i rău.amin

  Răspuns
 13. Anonim

  Noi trebuie sa ne iertam cu mare drag apoi dumnezeu decide

  Răspuns
 14. Anonim

  Pai voi popii nu vreți să fiți pedepsiți de tatăl vostru care va ocrotește cînd faceți dracovenii
  Care i tatăl vostru ?

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке