Selectați pagina

Nu există bani pentru salarii şi pensii? Statul încasează sute de milioane la buget prin intermediul Serviciului Vamal

Nu există bani pentru salarii şi pensii? Statul încasează sute de milioane la buget prin intermediul Serviciului Vamal

O instituție de stat a prezentat raportul de activitate pentru săptămâna trecută, precizând că a adus în buget sute de milioane de lei, scrie sputnik.md

În perioada 17 — 23 septembrie 2018, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat un venit de 451,3 milioane lei, perfectând 10870 de declarații vamale.

În același timp, pe parcursul săptămânii trecute, au fost constatate peste 150 de încălcări ale legislației vamale.

Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum.

Totodată, în perioada 17 — 23 septembrie au fost întocmite peste 20 de procese verbale cu privire la contravenție şi au fost aplicate amenzi de peste 100 de mii de lei.

În perioada vizată, fluxul unităților de transport a constituit peste 96 de mii de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18827 și respectiv 13906 traversări.

https://www.facebook.com/ServiciulVamalRM/posts/1119720951509281

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.