windows-10-data-privacyCei care nu vă simțiți comozi știind că Microsoft colectează informații despre felul în care folosiți computerul ar trebui să știți și că nu doar Windows 10 reprezintă un pericol pentru intimitatea voastră totală, ci și Windows 7, Windows 8 și Windows 8.1.

nformații detaliate cu privire la datele colectate aveți aici, dar dacă vreți să treceți direct la oprirea colectării lor, localizați și dezinstalați din sistem următoarele actualizări:

  • KB3035583
  • KB3068708
  • KB3022345
  • KB2976978

Dezinstalarea o puteți efectua „like a pro” sau „like a hobbit”. Prima metodă se referă la accesarea Control Panel » System and Security » Windows Update » View update history.

Localizați pe rând update-urile cu pricina,

A doua metodă e mult mai simplă. Deschideți CMD cu permisiuni de adminsitrare și executați în acesta următoarea comandă:

wusa /uninstall /kb:3035583 /quiet /norestart

După care înlocuiți din cadrul comenzii numărul update-ului cu cel de identificare al următorului în listă și rulați iar comanda:

wusa /uninstall /kb:3068708 /quiet /norestart

Și fiindcă tot vă învăț lucruri noi, pentru a genera rapid o listă a tuturor update-urilor instalate executați în Linia de Comandă, desigur, după ce înlocuiți cristian cu numele vostru de utilizator în Windows, următoarea comandă:

wmic qfe get > C:\users\cristian\Desktop\updateuri.txt

Veți obține astfel o listă cu toate update-urile instalate într-un document ce va fi creat pe desktop având numele updateuri. Astfel vă va fi mai ușor să aflați dacă sunteți ori nu sunteți „spionați”.

Sursa: http://cristianls.ro