Notă: Întrebare către Guvernanții și Deținătorii de putere: cine va Răspunde pentru aceste decese și pe conștiința cui vor ramine? 

gorjean mort din cauza vaccinului astrazeneca

Nu avea nicio problemă de sănătarte şi a murit a doua zi după ce s-a vaccinat cu Astra Zeneca, vaccinul care conține adenovirus de la cimpanzei și OMS

Bărbatul din Gorj de 47 de ani care a murit a doua zi după ce s-a vaccinat nu avea probleme de sănătate, spun colegii acestuia, care l-au condus joi pe ultimul drum.

„Nu avea probleme înainte, că aici ne facem analizele de patru ori pe an. Nu avea nici diabet, nici probleme cu inima”, a spus un coleg al acestuia citat de Pandurul.

Potrivit CNCAV, bărbatul s-a prezentat la un centru de vaccinare din Bumbești-Jiu în 28 februarie, unde i s-a administrat prima doză de ser produs de compania Oxford/AstraZeneca.

Reprezentanții CNCAV precizează că în urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate, iar după administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere timp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

„A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situație care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanță. Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanță, cât și în unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleași zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului”, au transmis reprezentanții CNCAV.

Conform acestora, investigațiile medicale efectuate în cadrul Secției Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidențiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins.

AstraZeneca, vaccinul cu care s-a vaccinat gorjeanul, este fabricat dintr-o versiune slăbită a unui virus comun pentru răceală, cunoscut sub numele de adenovirus, de la cimpanzei, precizează Radio Europa Liberă. De-asemenea, conține și organisme modificate genetic (OMG), scrie aceeași sursă.

În septembrie trecut, AstraZeneca a suspendat testarea vaccinului anticoronavirus din cauza unei „boli inexplicabile”.

După o perioadă, testările s-au reluat. Prospectul vaccinului AstraZeneca poate fi consultat aici.