Selectați pagina

Noul vocabular european fără ”mamă” și ”tată”

Noul vocabular european fără ”mamă” și ”tată”

Parlamentul European a elaborat un nou ghid lingvistic, destinat politicienilor și oficialilor și care să fie pe placul homosexualilor, potrivit unor dezvăluiri făcute de Il Giornale.

europa interzice cuvintele mama si tata

Noul vocabular european fără ”mamă” și ”tată”

Cotidianul italian Il GIornale arată că Simona Baldassarre, europarlamentar din partea Partidului Liga, condus de Matteo Salvini, a denunțat indicațiile unui nou vocabular pro-homosexuali propus de Parlamentul European, Potrivit acestui nou vocabular, ar fi interzis să folosești termeni ca „mamă”, „tată”, „trans”, „gay” sau „lesbiană”, pe motiv că acești termeni ar fi lipsiți de respect pentru anumite minorități etnice sau de gen (LGBT)

Europarlamentarul Italian Simona Baldassarre arată că Departamentul pentru Egalitate, Incluziune și Diversitate a realizat „ghidul limbajului sensibil”, care se adresează personalului instituției Parlamentului European, pentru a „comunica corect problemele legate de dizabilități, minorități de gen, rasă, etnie sau religie”.

Termenii care „definesc comunitatea LGBT” sunt cei vizați, astfel că este interzis să pronunți termenii „gay, lesbiană, homosexual”. Expresia „căsătorie gay” trebuie înlocuită cu „căsătorie egalitară”. De asemenea, este incorect să spui „drepturile homosexualilor”, trebuie folosită construcția „comportament egalitar, echitabil”.

De asemenea, potrivit noului vocabular, nu se poate vorbi despre sex masculin sau feminin, ci despre „gen primit la naștere” și nu despre „sex biologic”. În același sens, cuvintele „mamă” și „tată” nu ar mai fi potrivite, ci termenul generic de „părinți”.

Aceste directive europene vin la foarte scurt timp după ce în cadrul Parlamentului European s-a votat cu succes moțiunea care declară Uniunea Europeană ca fiind „zonă de libertate LGBT”.

Sursa: https://www.ilgiornale.it/news/cronache/ora-lue-vuole-imporre-neolinga-politicamente-corretta-1931423.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке