androidSistemul de operare Android 4.3 va putea localiza utilizatorul chiar daca acesta are Wi-Fi-ul inchis, prin cautarea altor retele deschise, sustine Daily Mail.

 Chiar daca posesorul inchide Wi-Fi-ul pentru economisirea bateriei, acesta va fi in permanenta cautare a internetului. Asta inseamna ca pozitia in care te afli sau alte informatii obtinute, vor fi cunoscute de catre Google.

Potrivit celor de la Android Police, site-ul pe care a fost postata informatia, persoana care a descoperit codul sustine ca Google doreste sa ai in permanenta internetul deschis.

Modificarile aduse sistemului de operare nu sunt neaparat o forma de monitorizare a posesorului, ajutand chiar la economisirea bateriei. Chiar daca in acest mod Google stie in permanenta unde te afli, evita folosirea GPS-ului.

Scanarea pentru cautarea retelelor alternative ramane deschisa, indiferent daca utilizatorul alege sa deschida sau sa inchida aceasta optiune din setari.

Imbunatatirile sistemului de operare au fost anuntate la sfarsitul lunii iulie, in cadrul prezentarii noii tablete Nexus 7 si a fost proiectat pentru device-uri ca Galaxy Nexus, Nexus 4, Nexus 7 si Nexus 10.

Nu este singura modificare a sistemului Android 4.3, Google adaugand cateva schimbari pentru imbunatatirea politicilor de securitate si confidentialitate.

De asemenea, Android 4.3 are o aplicatie Bluetooth low energy, care reuseste sa conecteze aparatul la senzori de intensitate scazuta.

Sursa: protv.md