Selectați pagina

Noul ministrul francez de Interne afirmă că islamul este o “religie a fericirii şi iubirii”

Noul ministrul francez de Interne afirmă că islamul este o “religie a fericirii şi iubirii”

Dupa ce Gerard Collomb a renuntat brusc la functia sa si a anuntat ca practic in viitorul apropiat in Franta va izbucni un razboi civil, a fost numit un nou ministru de Interne.

Numele lui este Christophe Castaner si de astazi este responsabil de politie si de Serviciul de Inteligenta al Frantei.

Dar observatiile lui Castaner asupra islamului ar putea lasa indoieli poporului francez in ceea ce priveste intelegerea problemei gigantice pe care aceasta religie o pune, mai ales in Franta, o tara care a suferit foarte mult din cauza terorismului islamic.

De exemplu, intr-un interviu radio pentru RTL, cand a fost intrebat despre posibilitatea unei interdictii a hijabului, a refuzat sa ia in considerare o astfel de interdictie si a mers pana la compararea voalului islamic cu … voalul catolic.

„Acum cativa ani, cand in Franta, mamele noastre purtau un voal, purtau un voal catolic, nici macar nu puneam intrebari”.

Sau acesta, cand a spus ca ISIS nu are nimic de-a face cu Islamul: „Nu trebuie sa mai vorbim despre statul islamic, ei tradează religia pe care pretind ca o slujesc”.

Si, in sfarsit, un alt exemplu al naivitatii (oare?) sale despre Islam: intr-un interviu televizat, el a comparat islamul cu religia catolica.

„Unii, in numele islamului, au comportamente inacceptabile. Dar nu are nimic de a face cu religia care este Islamul, care este o religie a fericirii, iubirii, ca si religia catolica”.

Sursa: https://voiceofeurope.com/2018/10/islam-is-a-religion-of-happiness-and-love-says-new-french-minister-in-charge-of-the-police/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *