Selectați pagina

Noul curriculum şcolar va pune accentul pe cunoaşterea limbilor moderne şi a calculatorului

Noul curriculum şcolar va pune accentul pe cunoaşterea limbilor moderne şi a calculatorului

putini-elevi-putini-bani-scolile-din-tara-trec-la-o-noua-formula-de-finantareMinisterul Educaţiei îşi propune să revizuiască curriculum şcolar. Accentul va fi pus pe cunoaşterea limbilor moderne, a calculatorului şi pe dezvoltarea cunoştinţelor antreprenoriale. Despre aceasta a comunicat ministrului educaţiei, Maia Sandu, în emisiunea „Fabrika“ la postul de televiziune Publika TV.

În prezent se elaborează un proiect pilot în care manualele tipărite vor fi înlocuite cu cărţi electronice. Dacă proiectul va fi unul de succes, atunci se va extinde la nivel naţional. „La noi se întâmplă ceva la gimnaziu, interesul copilului scade. Profesorul trebuie să fie bun şi la studiile primare, şi la cele liceale. Noi suntem conştienţi că şcoala nu este atractivă, pentru că nu avem infrastructură, cărţi”, a menţionat Maia Sandu.

Ministrul a subliniat că este nevoie de o schimbare sistemică. Acest lucru se va întâmpla când va exista posibilitatea de alegere. „Noi suntem conştineţi că acum condiţiile nu sunt tocmai bune, avem nevoie de un program cap-coadă. Avem o problemă de atragere a tinerilor specialişti în sistem. Şi acei care vin, după ce îi instruim dispar”, a specificat ministrul educaţiei, notează IPN.

Maia Sandu a mai spus că ministerul îşi propune ca pe viitor să rămână studii de licenţă şi masterat, iar colegiile vor dispărea treptat.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке