Selectați pagina

Noul card electronic prevăzut în urmă cu 30 de ani

Noul card electronic prevăzut în urmă cu 30 de ani

În ultimele săptămâni s-a vorbit foarte mult de înlocuirea cărții de identitate, a cardului de sănătate, eventual a pașaportului, cu o noua ”carte electronică” biometrică ce va conține datele obișnuite, un cip, amprenta si semnătură electronică momentan. Conspirație?

Deloc. În caz că nu ați auzit la televizor, un simplu search pe google rezolva. Este noul proiect de lege ce va fi supus dezbaterii publice de către Ministerul de interne.

De la site-ul Directiei Naționale de Evidență a Populației, până la ProTv și toate marile trusturi scriu despre acest lucru. Însă haideți să vedem ce spunea Sfântul Paisie Aghioritul in 1987 despre acest lucru. 1987, scriu bine. 30 de ani în urmă:

”În vara anului 1987 l-am întâlnit pe Părintele Paisie la ”Panaguda”. Eu eram pe atuci de aproape treizeci de ani. Citind recentul său text despre ”Semnele vremurilor”, l-am întrebat dacă toate acelea care au fost scrise în broșură le vom vedea cu ochii noștri. El, așa cum era aplecat să ne toarne apă în pahare, și-a ridicat capul și a spus pe un ton aspru: ”Să nu vorbiți și veți vedea! Vă vor pune la rând și vă vor marca (pecetlui) ca pe vaci!”.

Cănd ne-am întâlnit în anul următor, am revenit la această temă și i-am vorbit despre diferiți clerici care nu primeau aceste opinii ale sale. ”Îi știu”, mi-a răspuns. Și a continuat: ”Unde sunt arhimandriții?” Ce fac? Îi așteaptă pe cei căsătoriți (preoții n.tr.) să vorbească? Aceia au familii și copii și se tem, în vreme ce aceștia (arhimandriții) nu au nimic pentru ce să se teamă! Însă voiesc să ajungă episcop! Toți sunt pentru parade (procesiuni)! În vremurile grele se ascund, însă la parade sunt primii (de vreme ce lupta duhovnicească se sfârșește biruitoare!)”.

Atunci i-am adus la cunoștință numele unui duhovnic concret din lume, care zvonea despre Stareț că, după cum se pare, se înșelase în problema buletinelor electronice. Fața sa a căpătat o infățișare întristată și mi-a spus cu durere: ”Știu, binecuvăntatule. I-am trimis cuvânt că, dacă nu își bagă mințile în cap, se va demoniza la sfârșit!”.

Fericitul Stareț Paisie, în legătură cu problema de care vorbim, mi-a spus următoarele precizări revelatoare și foarte lămuritoare.

”Vă vor da cartele/carduri ca să vă obișnuiască cu ele. Când însă, le vor aduna cândva pe toate (voia sa spună buletinul, pașaportul, cardul de sănătate, permisul de conducere etc.) pe un singur card, pe acesta să nu-l primiți, pentru că acesta va avea legătură cu pecetluirea”.

Iată că acum se adeveresc cuvintele sale prin promovarea ”cardului cetățeanului”.

Nota editorului:

Este impresionantă asemănarea opiniei de mai sus cu cea a fericitului Stareț Athanasie Mitilineos, harismaticul ermineut al cuvântului dumnezeiesc, și de aceea socotim de folos să-l redăm:

În iulie 2000, împreună cu domnul teolog Vasilie Papanikolau, l-am vizitat pe Starețul Athanasie Mitilineos la Stomiou din Larisa. După Liturghie am rămas ca să primim binecuvântarea Bătrânului la fel ca și multă altă lume. Noi am rămas ultimii, domnul Papanikolau îl cunoștea personal pe Gheronda Athanasie și m-a recomandat. După ce am făcut cunoștință i-am adresat o întrebare care mă frământa în mod special:

Părinte”, i-am spus, „aș dori să-mi spuneți despre acest faimos card de asigurare despre care se vorbește și care a început deja să fie trimis și acasă”.

Nu v-au informat în parohia dumneavoastră în legătură cu acest fapt?”, m-a întrebat.

Nu”, am răspuns.

Atunci Starețul ne-a spus:

„Aceste carduri simple pe care ni le trimit și ni le propun necontenit, putem – după iconomie – să le luăm pentru că trebuie să trăim; altfel nu vom putea să facem față nevoilor de zi cu zi. Aceștia, însă, ne vor trimite și un card inteligent care le va înlocui pe cele de dinainte. Aceștia cred oare că sunt mai inteligenți decât noi, creștinii, și că noi nu știm ce se ascunde în spatele lui? Acest card inteligent nu-l vom primi! Pentru acesta merită să plecăm și în munți dacă trebuie, pentru că o vom face pentru dragostea lui Dumnezeu și vom avea asupra noastră harul Lui. În ceea ce privește supraviețuirea să nu vă neliniștiți, pentru că este grija lui Dumnezeu. Acest card să nu-l luăm pentru că, oricine îl va lua, nu va scăpa de pecetluirea care urmează.”

Sursa: Nikolaos A. ZournatzoglouMărturii ale închinătorilor. Cuviosul Paisie Aghioritul 1924-1994. vol. II, pag. 62, Ed. Egumenita)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *