Selectați pagina

Noua RACHETA intercontinentala a Chinei da fiori!

Noua RACHETA intercontinentala a Chinei da fiori!

China a testat cu succes noua ei racheta balistica intercontinentala DF-5C (Dong Feng-5C). Aceasta arma de descurajare din arsenalul strategic al Chinei poate fi echipata cu pana la 10 focoase de lupta, conventionale sau nucleare, capabile sa evolueze, fiecare, dupa o traiectorie proprie dupa intrarea in atmosfera, pentru a acoperi un teritoriu cat mai vast.

Racheta a fost lansata de la baza de testare Taiyuan, provincia Shanxi, in nordul Chinei. Focoasele au doborat tinte amplate pe un poligon din vestul tarii, probabil in desertul Taklamakan.

Potrivit publicatiei The Washington Free Beacon, care citeaza surse din mediile militare americane, testarea de catre China a unor astfel de rachete cu focoase multiple confirma, odata in plus, faptul ca Beijing si-a sporit considerabil capacitatea fortelor sale strategice.

In acelasi timp, aceste exercitii dezvaluie progresele realizate de China in domeniul miniaturizarii focoaselor nucleare.

Unii analisti afirma ca militarii chinezi ar folosi drept platforma de incercare pentru testarea noii arme vechile rachete DF-5, care este o racheta balistica intercontinentala cu doua etaje. In functie de versiune, raza ei de actiune oscileaza intre 12.000 si 15.000 de kilometri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке