Notă: În Nijegorod (Rusia) tinerii pot înregistra căsătoriile la oficiul stării civile doar dacă ambii sînt vaccinați. Sursa: https://zags.government-nnov.ru/presscenter/news/1068/

În Rusia biletele de avion se vor cumpăra doar în baza certificatului de vaccinare. Sursa: https://og.ru/ru/news/120296

fara ingrijiri medicale daca nu esti vaccinat

Noua normalitate în Rusia: Ai nevoie de îngrijiri medicale în spital? Vaccinează-te! Nu ai parte de îngrijiri medicale dac

Spitalele din Moscova nu vor mai acorda îngrijiri medicale de rutină pacienților nevaccinați, cu excepția cazului în care aceștia au nevoie de tratament de urgență sau suferă de cancer sau de boli ale sângelui. Pacienții scutiți de vaccinare din motive medicale vor putea fi tratați în continuare, au anunțat vineri autoritățile sanitare, potrivit The Moscow Times. Nu se știe deocamdată ce se va întâmpla dacă, aplicându-se această discriminare, pacienții nevaccinați vor refuza să mai contribuie la bugetul asigurărilor de sănătate.

Aceeași publicație informează că regiunea Leningrad, care înconjoară orașul Sankt-Petersburg, a dispus vaccinarea obligatorie a 80% dintre angajații din sectorul serviciilor, în timp ce regiunea Tula a dispus vaccinarea obligatorie a persoanelor considerate a fi în categoriile de risc.

În plus, într-o săptămână-două, Rusia ar putea autoriza vaccinarea anti-Covid a femeilor însărcinate, conform declarației ministrului Sănătății, Mihail Murașko.

Toate acestea, în condițiile în care președinta Consiliului Federației Ruse, Valentina Matviyenko, a exclus vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 în Rusia, afirmând că ar fi o „încălcare gravă a legii”, și în condițiile în care 42% dintre ruși refuză să se vaccineze împotriva noului coronavirus indiferent de circumstanțe, potrivit unui sondaj publicat la mijlocul lunii mai de portalul de locuri de muncă SuperJob.ru.

Un fapt nemaintâlnit în lume este acela că, din 26 mai, Rusia a început vaccinarea în masă a animalelor de companie împotriva coronavirusului, potrivit agenției de știri de stat RIA Novosti, care a citat un reprezentant al Rosselkhoznadzor (Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia). Vaccinul Cornivac-Cov, primul vaccin din lume împotriva coronavirusului pentru animalele de companie, este disponibil în clinicile veterinare publice și private din mai multe regiuni ale Rusiei.

Surse:

http://mosgorzdrav.ru/ru-RU/news/default/card/5712.html

http://www.themoscowtimes.com/2021/06/18/moscow-hospitals-to-limit-treatment-to-vaccinated-patients-a74258

http://www.themoscowtimes.com/2021/06/19/coronavirus-in-russia-the-latest-news-june-19-a69117

http://www.superjob.ru/research/articles/112841/kazhdyj-pyatyj-rossiyanin-gotov-privitsya-ot-koronavirusa-radi-poezdki-za-granicu/

http://ria.ru/20210526/zhivotnye-1734277816.html