Selectați pagina

Noua eră digitală: Yahoo scanează conţinutul mesajelor! Ai piratat? Calculatorul ţi l-am blocat!

Noua eră digitală: Yahoo scanează conţinutul mesajelor! Ai piratat? Calculatorul ţi l-am blocat!

digitalizareComisia pentru Furtul Proprietăţii Intelectuale din America a făcut o propunere prin care doreşte să infecteze toate computerele cu o aplicaţie malware sau cu un software care ar bloca sistemul în cazul în care detectează conţinut piratat, potrivit SlashGear.

Propunerea are 84 de pagini şi a fost înaintată guvernului american. Iniţiatorii proiectului sugerează ca un software special să fie pre-instalat pe toate computerele.

Acesta ar avea drept scop monitorizarea şi identificarea activităţilor de încălcare a legilor dreptului de autor. Autorii sugerează ca programul respectiv să blocheze computerul şi fişierele de pe el.

Odată ce dispozitivul nu mai poate fi folosit, va fi afişat un mesaj în care utilizatorului i se cere o parolă pentru a-l debloca. Mai mult, vor fi afişate instrucţiuni care îl vor îndruma pe pirat să contacteze autorităţile care îi vor oferi parola. Teoretic, oricine ar urma aceşti paşi simpli ar recunoaşte că a piratat.

În propunere se arată că această metodă nu ar încălca nicio lege ci ar „sttabiliza“ o situaţie în care se încalcă drepturile de autor şi poliţia ar fi implicată cu uşurinţă.

Cu toate că această propunere ar putea părea legală, următoarea cu siguranţă încalcă grav dreptul la intimitate.

Pe lângă software-ul respectiv, Comisia pentru Furtul Proprietăţii Intelectuale îşi mai doreşte să infecteze computerele cu un program de tip malware care ar putea activa webcam-ul şi fotografia utilizatorii.

Mai mult, programul ar putea fi folosit de companii pentru a aduna date despre computer şi ar putea schimba sau chiar şterge fişierele de pe el, în cazul în care o astfel de acţiune ar fi considerată necesară. În cazuri extreme, reţeaua sau computerele piraţilor ar putea fi distruse în totalitate.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке