Selectați pagina

„Noua biserică autocefală ucraineană” abia înfiinţată, deja se rupe în două structuri

„Noua biserică autocefală ucraineană” abia înfiinţată, deja se rupe în două structuri

Abia s-a înființat „noua biserică autocefală ucraineană”, dar deja se rupe în două. „Patriarhul” Filaret nu vrea să renunțe la titlul său și acuză de trădare capul „bisericii autocefale”, mitropolitul Epifanie, și pe Petro Poroșenko. Așadar, „Patriarhia de Kiev” se rupe de „biserica ucraineană”. În plus, brusc Filaret a înțeles că Zelenski e „un om de treabă”.

Filaret Denisenko: „Au existat niște înțelegeri între mine, președintele și Epifanie. Nu doar între noi trei, dar și cu arhierei. La sinodul arhieresc a existat o înțelegere că eu voi continua să conduc biserica pe teritoriul Ucrainei, împreună cu Epifanie, iar el va reprezenta biserica în afară… Am avut încredere în președinte și în Epifanie, iar ei m-au înșelat”.

Prin urmare, el cere convocarea din nou a sinodului pentru modificarea statutului bisericii, astfel ca el să fie recunoscut adevăratul păstor al bisericii. În plus, Filaret este nemulțumit și de statutul oferit de Patriarhia de la Constantinopol așa-numitei „biserici autocefale ucrainene”.

Citiţi mai mult: https://www.obozrevatel.com/society/epifanij-ne-prishel-zayavivshij-o-raskole-filaret-sobral-arhiereev-ptsu.htm

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке