Selectați pagina

Noile reguli în UE: la frontieră bijuteria va fi egalată cu bani

Noile reguli în UE: la frontieră bijuteria va fi egalată cu bani

Comisia Europeană examinează un proiect de lege care sugerează înăsprirea regulilor de calculare a numerarului cetățenilor care traversează frontierele Europei: aurul, ceasurile scumpe și alte bijuterii vor fi egalate cu bani.

Noile reguli îi așteaptă pe cei care intenționează să plece în viitorul apropiat peste hotarele Moldovei. Doamnele bogate vor fi nevoite să-și scoată bijuteria de aur pentru a trece în liniște frontierele Europei. Vama europeană va egala bijuteria cu numerar, a cărui introducere și scoatere din UE este limitată la 10 mii de euro.

Comisia Europeană a remis spre aprobare proiectul directivei care, în special, egalează cu numerar bijuteria și lingourile de aur, precum și alte obiecte de valoare, cardurile preplătite neaferente băncilor din țările UE, comunică Sputnik Estonia. Respectiv, valoarea lor se va aduna la suma numerarului persoanei care traversează frontierele UE în orice direcție.

De asemenea, schimbările îi privesc și pe expeditorii de colete poștale, precum și de loturi mici de mărfuri în regim de consignație. Mai mult, modificările propuse de Bruxelles vor permite serviciilor naționale vamale și poliției de frontieră să ceară declarații chiar și pentru sumele mai mici, decît cea permisă acum de 10 mii de euro. Dacă, bineînțeles, „există temei să se creadă că numerarul are vreo legătură cu activitatea criminală”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii