Selectați pagina

Noile cercetări tocmai au dovedit că o serie întreagă de pesticide agricole sunt vinovate pentru căderea bruscă a intelectului

Noile cercetări tocmai au dovedit că o serie întreagă de pesticide agricole sunt vinovate pentru căderea bruscă a intelectului

S-a descoperit că o clasă întreagă de pesticide agricole dăunează creierului copiilor … Nivelul IQ-ului scade la scară națională

Dacă ați bănuit vreodată că oamenii devin mai proști pe zi ce trece, iată că noile cercetări tocmai au dovedit că oamenii nu mai sunt la fel de inteligenți așa cum obișnuiau să fie. Studiile arată că nivelul mediu al IQ a scăzut cu fiecare generație născută după 1975 – iar acum, oamenii de știință cred că cel puțin un pesticid poate fi vinovat pentru scăderea bruscă a intelectului – dacă nu mai mulți.

Studii nenumarate au legat expunerea la pesticide de o serie de probleme de sănătate la om, dar oamenii de știință încep acum să identifice organofosfații, o clasă de pesticide, ca fiind o amenințare deosebit de periculoasă. Printre numeroasele efecte dăunătoare cauzate de expunerea la organofosfați, dovezile arată că acești compuși sunt pe deplin capabili să dăuneze creierului copiilor.

Și, desigur, aceste tipuri de pesticide sunt folosite fără restricții. Organofosfații sunt atât de periculoși, încât cercetătorii de top cer acum interzicerea totală a acestor toxine, datorită potențialului lor de a dăuna copiilor.

Pesticidele sunt legate de leziuni cerebrale și de scăderea IQ-ului

După cum relatează Waking Times, multe studii au legat clorpirifosul, un organofosfat, de afectarea creierului la copii. Compania Dow Chemical a început să producă clorpirifos în 1965.

Ca și alți organofosfați, clorpirifosul vizează sistemul nervos central, prin suprimarea acetilcolinesterazei, o enzimă esențială pentru neurotransmisie. În timp ce aceste substanțe chimice sunt destinate să ucidă insecte, cercetările au arătat în mod consistent că organofosfații sunt toxici pentru oameni. Copiii sunt în mod special susceptibili la efectele organofosfaților, cum ar fi clorpirifosul – în special când sunt încă in uter.

În timp ce clorpirifosul este cel mai infam dintre organofosfați, cercetările arată că întreaga clasă de pesticide este periculoasă.

În anul 2013, un alt organofosfat, monocrotofos, a ucis 23 de copii în India.

Estimările sugerează că aproximativ 200.000 de oameni mor anual prin intoxicații cu organofosfați.

După cum notează CBS, organofosfații sunt de asemenea utilizați pentru a face gaze  care atacă sistemul nervos și alte arme chimice. De fapt, înainte de a se folosi organofosfații pentru a ucide insecte, au fost folosiți ca arme de război – destinate să omoare OAMENI.

Deci, atunci când ne pulverizăm culturile cu pesticide pe bază de organofosfați, literalmente se pulverizează resursele noastre alimentare cu o armă chimică, proiectată să vizeze sistemul nervos central. Este de mirare că IQ-urile copiilor au scăzut, începând cu anii 1970?

Cercetările recente arată că scorurile IQ ale copiilor scad în fiecare deceniu, începând din 1975. Oamenii de știință știu acest lucru, însă guvernul nostru continuă să permită utilizarea acestor substanțe chimice, cu destulă lipsă de reținere.

Din fericire, un număr tot mai mare de experți i-au atitudine pentru omenire.

https://www.brighteon.com/5846638251001

Apel pentru interzicere

Liderii din domeniul sănătății publice afirmă că există dovezi copleșitoare, privind efectele nocive ale expunerii la organofosfați, iar mulți dintre aceștia solicită în prezent interzicerea totală a substanțelor chimice. Expunerea prenatală, ridică un risc semnificativ de tulburări de dezvoltare la copii.

O echipă de cercetători de la Universitatea din California-Davis a publicat o lucrare în PLoS ONE, la sfârșitul anului 2018, descriind pericolele organofosfaților și cerând acțiuni guvernamentale imediate.

Autorul principal al studiului, Irva Hertz-Picciotto, profesor de științe ale sănătății publice și director al Centrului de Științe ale Sănătății la UC Davis, afirmă: ”Există dovezi convingatoare că expunerea femeilor gravide la un nivel foarte mic de pesticide pe bază de organofosfați este asociată cu IQ-uri mai mici si dificultăți învățare, memorie sau atenție la copiii lor.”

Hertz-Picciotto, cercetător la Institutul MIND al UC Davis, ne lămurește că în timp ce clorpirifosul este cel mai recunoscut, cercetările echipei arată că întreaga clasă de organofosfați este periculoasă.

Referenții spun că organofosfații sunt extrem de periculoși, chiar și în cantități foarte mici. Chiar și la niveluri considerate în prezent în condiții de siguranță, expunerea la organofosați înainte de naștere este legată de slaba dezvoltarea cognitivă, socială și comportamentală.

Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că studiile confirmă că aceste substanțe chimice modifică dezvoltarea creierului, deoarece acestea au fost concepute de la început să afecteze negativ sistemul nervos central, afirmă Hertz-Picciotto.

Puteți afla mai multe despre pesticide și alte substanțe chimice toxice la Toxins.news.

Sursa: https://www.naturalnews.com/2019-02-21-agricultural-pesticides-found-to-damage-the-brains-of-children.html

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *