Selectați pagina

Noi prevederi privind acordarea ajutorului social

Noi prevederi privind acordarea ajutorului social

oameni nevoiasiGuvernul a aprobat un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii cu privire la ajutorul social, care are drept scop eficientizarea mecanismului de implementare a Programului de ajutor social, transmite IPN.

Conform documentului, indexarea venitului lunar minim garantat va fi efectuată anual, reieşind din creşterea indicelui preţurilor de consum pentru anul precedent.

Totodată, se prevede responsabilizarea beneficiarilor de ajutor social. În acest sens, familiile beneficiare de ajutor social şi structurile teritoriale de asistenţă socială vor semna un acord de cooperare în care va fi reglementată răspunderea asumată de ambele părţi. Astfel, solicitanţii vor trebui să prezinte informaţii complete şi veridice organului cu drept de stabilire. Va fi creată o comisie care va verifica corectitudinea utilizării ajutorului social conform angajamentelor stipulate în acord.

De asemenea, este prevăzută tragerea la răspundere disciplinară, civilă sau contravenţională a reprezentanţilor structurilor teritoriale de asistenţă socială, pentru încălcarea termenelor de luare a deciziilor privind acordarea ajutorului social.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке