Selectați pagina

Noi incendii de vegetaţie în zona interzisă din Cernobîl

Noi incendii de vegetaţie în zona interzisă din Cernobîl

incendiuNoi incendii de vegetaţie au izbucnit în zona interzisă din Cernobîl, la sfîrşitul săptămînii trecute, dar autorităţile ucrainene afirmă că situaţia este sub control, relatează agenţia Interfax Ucraina în pagina electronică.

“Un nou focar de incendiu de vegetaţie a fost descoperit în zona de evacuare obligatorie dintre fostele sate Kovşilivka şi Buda Varovişi, la 9 august, ora 14.00 (14.00, ora Romîniei)”, a declarat un purtător de cuvînt al Serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă, precizînd că situaţia este sub control.

La operaţiunea de stingere a incendiului participă 97 de persoane şi 17 utilaje, inclusiv avioane de luptă contra incendiilor, de tip Antonov An-32P, şi un elicopter militar Mi-8.

Anterior, un incendiu de vegetaţie a izbucnit sîmbătă în apropierea satelor Zamostia şi Kovşilivka, în districtul Ivankiv, situat tot în zona interzisă din jurul centralei nucleare Cernobîl.

Zona de excludere creată în jurul centralei nucleare dezafectate de la Cernobîl, situată în nordul Ucrainei, a mai fost afectată la începutul lui iulie de incendii de vegetaţie, care au generat creşterea nivelului de radiaţii în regiune.

SURSA: mediafax.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *